Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Έρχεται το αυτοκίνητο που κινείται μόνο του!


Το 2014, η Volvo θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του μεγάλου της SUV, ενός αυτοκίνητου που θα προκαλέσει επανάσταση στον χώρο της αυτοκίνησης, αφού θα είναι το πρώτο που θα μπορεί να κινηθεί μόνο του στον δρόμο!

Το καινούργιο XC90 θα εξοπλίζεται με ένα καινοτόμο σύστημα, το οποίο ουσιαστικά είναι υποβοήθηση κίνησης σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και λειτουργεί σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα. Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ακολουθεί αυτόματα τα προπορευόμενα οχήματα, χωρίς να χρειάζεται να έχει τα χέρια στο τιμόνι, να πατά το γκάζι ή το φρένο.

Αυτό γίνεται μέσω καμερών και αισθητήρων που υπάρχουν περιμετρικά του αμαξώματος και λειτουργούν σαν ραντάρ. «Διαβάζουν» κάθε κίνηση και μεταβολή στον δρόμο και αντίστοιχα παρεμβαίνουν στο τιμόνι, επιβραδύνουν το αυτοκίνητο ή το επιταχύνουν, ανάλογα με την κυκλοφορία.

Αρχικά, το σύστημα θα λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες, ώστε οι οδηγοί να εξοικειωθούν μαζί του, αφού και δεν είναι και το πλέον σύνηθες να βλέπεις ένα αυτοκίνητο να κινείται χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. Φυσικά, ο οδηγός θα μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο όποτε αυτός επιθυμεί.

Στόχος της Volvo είναι να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σε χαμηλές ταχύτητες, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα ενδεχόμενης πρόσκρουσης από έλλειψη προσοχής του οδηγού.






zougla.gr