Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Ευρωπαϊκή πρωτιά στα τροχαία για τους Έλληνες…πιλότους


 Ευρωπαϊκή πρωτιά στα τροχαία για τους Έλληνες…πιλότους

  • 1
     


Την αρνητική πρωτιά κατέχει η Ελλάδα στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη, ιδίως στους νέους ηλικίας 18- 24 χρόνων.

 
Σύμφωνα με συνέντευξη τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ενδεικτικά. Στην Ελλάδα, η “αφηρημένη” οδήγηση ευθύνεται για την πρόκληση του 35% των τροχαίων. Οι βασικότεροι παράγοντες είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση φαγητού και ποτού, το κάπνισμα, η απόσπαση προσοχής από διαφημιστικές πινακίδες, η ενασχόληση με συσκευές μέσα στο όχημα, η δυνατή μουσική, η έντονη συζήτηση με συνεπιβάτες εντός του οχήματος, η αλληλεπίδραση με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.
Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι η επιθετική οδήγηση. Άλλωστε όλοι έχουμε ζήσει λίγο ή πολύ την οδηγική εμπειρία στους ελληνικούς δρόμους. Φωνές, χειρονομίες και γενικότερα απρεπής συμπεριφορά στο τιμόνι είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του οδηγικού πολιτισμού των Ελλήνων…πιλότων.
ΠΗΓΗ: 24h.gr