Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/12

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΙΤΩΝΑ ΣΑΛΠΙΓΚΤΗ: «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/11/2012



Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27), η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κρίτωνα Σαλπιγκτή «Τελευταίο Δρομολόγιο: Μια Ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγαίον» της Λευκωσίας, με την εικονογράφηση του Γιώργου Ακοκαλίδη.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ομιλητές θα είναι ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στη Θεσσαλονίκη του 1954, ταξιδεύει ένας… ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής σκηνής, ο Υπουργός Δημοσίων έργων Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν οι Υπηρεσίες Ασφάλειας της Κυβέρνησης Παπάγου, πληροφορούνται ότι η ζωή του ενδέχεται να απειληθεί. Ο Αθηναίος δημοσιογράφος Γιάννης Μακρής, που ακολουθεί τον Υπουργό στο ταξίδι του, περιπλανιέται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με το φόβο μήπως οι πολιτικοί φόνοι στην πόλη, εκτός από παρελθόν, αποκτήσουν και μέλλον· μόνη του ελπίδα για να αποτραπεί το κακό, ο Αστυνόμος Μπέκας.
Η εμφάνιση στη νουβέλα δύο μυθιστορηματικών ηρώων, συνοδεύεται από πολλές πληροφορίες γύρω από τη ζωή και τα πρόσωπα της εποχής, αλλά και από μία τεκμηριωμένη προσέγγιση στα όσα δρομολόγησε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, εκείνο το ταξίδι του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Περισσότερες Πληροφορίες: Υπεύθυνος Γραφείου Εκδηλώσεων Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Κωνσταντίνος Βόγδανος, τηλ. 2310 374808.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:  k.vogdanos@thessaloniki.gr