Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/12

Πού οφείλεται η μείωση ρεκόρ της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των δολοφονιών στη Νέα Υόρκη το 2012 έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι' αυτό το ιστορικό ρεκόρ...

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά 414 δολοφονίες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, σημείωσε ο δήμαρχος, μια μείωση της τάξης του 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (515). Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από το 1963, πρώτη χρονιά που η πόλη άρχισε τη συλλογή αυτών των δεδομένων, δήλωσε ο Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμή των νέων αξιωματικών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
«Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 2009, με 471 δολοφονίες. Είναι σαφές ότι θα το καταρρίψουμε και σε μεγάλο βαθμό», τόνισε.
Ο αριθμός των δολοφονιών που καταγράφηκαν το 2012 είναι πέντε φορές μικρότερος από ό,τι το 1990, χρονιά κατά την οποία είχαν καταγραφεί 2.262 δολοφονίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.
Η βελτίωση αυτή αφορά κυρίως τις ένοπλες επιθέσεις, οι οποίες επίσης μειώθηκαν σε 1.353 το 2012, δήλωσε με ικανοποίηση ο Μπλούμπεργκ, που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά των πυροβόλων όπλων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Υόρκης μειώθηκε κατά το ένα τρίτο την περίοδο 2001-2011, παράλληλα με το έγκλημα.
Ο δήμαρχος απέδωσε την επιτυχία αυτή στις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης.
Πηγή: real.gr