Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/12

Νόμος για μείωση του ήχου των αυτοκινήτων


Έπειτα από τη μείωση των εκπομπών ρύπων, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να θεσπίσει νέο νόμο και για τον ήχο των αυτοκινήτων.
Τον ερχόμενο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. θα ψηφίσει και έπειτα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον παραγόμενο ήχο των καινούριων οχημάτων. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πιθανότατα από το 2014, όλα τα νέα μοντέλα που παράγονται θα πρέπει να έχουν μειωμένο παραγόμενο ήχο, χωρίς ωστόσο να έχει γνωστοποιηθεί στα πόσα ντεσιμπέλ (dB) θα είναι. Να σημειώσουμε εδώ, ότι από το 1995, παρά την αυξανόμενη οδική κυκλοφορία δεν έχουν αλλάξει τα όρια, με αποτέλεσμα τα επίπεδα περιβαλλοντικού θορύβου να επηρεάζουν ολοένα και περισσότερους τους κατοίκους των αστικών και όχι μόνο περιοχών.
Οι νέοι κανόνες της ΕΕ θα διασφαλίζουν ότι τα καινούρια οχήματα θα κάνουν λιγότερο θόρυβο που θα μετράται με μια νέα και πιο ρεαλιστική μέθοδο δοκιμής, ενώ τα νέα ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα θα εξοπλιστούν με επαρκείς συσκευές παραγωγής ήχου, ώστε να αποφεύγεται η πρόκληση βλαβών λόγω ατυχήματος.





zougla.gr