Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» - ΟΜΑΔΑ «ANGELUS NOVUS» - «INSENSO» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/1/2013


Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στις 21:00, η θεατρική ομάδα «Angelus Novus» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Insenso».
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την τόνωση και την προβολή της τοπικής θεατρικής παραγωγής. Όλα τα έσοδα από τις παραστάσεις θα παραχωρηθούν στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ. 
Η Ταυτότητα της Παράστασης
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Κοστούμι-φωτισμοί: Έλενα Κώτση με τη βοήθεια του Απόστολου Αποστολίδη
Επιμέλεια κίνησης: Όλη η ομάδα με τη βοήθεια της Ελίζας Γκιλιοπούλου
Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή
Βίντεο: Κώστας Καρύδας
Κατασκευή κοστουμιού: Φούλη Βουτσά
Ερμηνεία: Αναστάσης Δ. Ροϊλός

Λίγα λόγια για το έργο
Ο παθιασμένος μονόλογος, «όπερα χωρίς μουσική», αλλά και δοκίμιο πάνω στον έρωτα, που είναι το «Insenso», ήδη από τον τίτλο του δηλώνει αυτή την παραφορά σώματος και αισθήσεων, λογικού και λόγου, που το χαρακτηρίζει. Η λέξη είναι επινοημένη από το γαλλικό insensé (άφρων, παράφρων, παράλογος, παράδοξος) και παραπέμπει στην πηγή έμπνευσης του συγγραφέα, στην ταινία του Λουκίνο Βισκόντι «Senso» (αίσθηση) και ειδικά στο τέλος της, όπου η κόμισσα Λίβια Σερπιέρι καταγγέλλει τον εραστή της, αυστριακό αξιωματικό Φραντς Μάλερ που την πρόδωσε για μια άλλη γυναίκα, ως λιποτάκτη, πράγμα που επισύρει την θανάτωσή του στο εκτελεστικό απόσπασμα. Στο «Insenso», η κόμισσα συνεχίζει να ζει. Διασχίζει τους αιώνες, μη μπορώντας να πεθάνει, απελπισμένη, όχι γιατί πρόδωσε τον εραστή της, αλλά γιατί δεν τον σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια, πράξη με την οποία, όπως πιστεύει, θα της ανήκε ολοκληρωτικά.

Η θεατρική ομάδα «Angelus Novus» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 κι έχει ως έδρα της τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της 23 θεατρικές παραγωγές, έργα των συγγραφέων: Μποστ, Όσκαρ Ουάιλντ, Ρ. Β. Φασμπίντερ, Χάινερ Μύλλερ, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Περώ, Άντερσεν, Μαίτερλινκ, Σαίξπηρ, Ελένης Μερκενίδου, Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε, Ευριπίδη, Αισχύλου, Ροντρίγκο Γκαρσία, Δημήτρη Δημητριάδη και Στρίντμπεργκ.

Contact: Website: www.angelusnovus.gr / Facebook profile: www.facebook.com/angelus.novus.50?fref=pymk
Το εισιτήριο γενικής εισόδου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.
Κρατήσεις καθημερινά: 12.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00 στο τηλέφωνο 2310869869, Δημοτικό Θεατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42).