Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

Δέσμευση Κουβέλη στους αγρότες



  • 0
     


Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχε σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Υπάρχουν, πράγματι, ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, το φορολογικό σύστημα των αγροτών και το ασφαλιστικό τους, με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων ηλικίας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και δεσμεύτηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.
«Η δέσμευση και όχι υπόσχεση, είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις» είπε.
Εκ μέρους των αγροτών Ημαθίας, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή της Κουλούρας, ο Τάσος Χαλκίδης τόνισε ότι «ο κόσμος στα τρακτέρ περιμένει να μάθει πότε θα πληρωθεί και ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην κυβέρνηση».
Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Παναγής, από τους αγρότες των Σερρών, ο οποίος ανέφερε ότι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πολιτικές δεσμεύσεις και τόνισε ότι οι αγώνες είναι για αυτονόητα αιτήματα. «Οι εποχές της διαχείρισης έχουν περάσει» πρόσθεσε και ζήτησε ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει αποταμιευτικό λογαριασμό για την ενίσχυση των αγροτών.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ είχε δηλώσει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να αντέξουν τα μεγάλα φορολογικά βάρη και την, κατά πολύ, επιβάρυνση του κόστους παραγωγής, με τις περικοπές των δαπανών, που για το 2013, τα προσδιόρισε σε περίπου 1 δισ. ευρώ.
Απόλυτα δικαιολογημένες οι αγροτικές κινητοποιήσεις, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα
Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.
«Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε η κ. Παπαρήγα.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συμφωνία της ΕΕ με τη Βραζιλία, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι οι ισχυροί βιομήχανοι και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν, ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις εξαγωγές μηχανημάτων και τα βιομηχανικά προϊόντα στη Βραζιλία, με αντάλλαγμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα οποία «βεβαίως και δεν ωφελείται η φτωχή αγροτιά της Βραζιλίας».
«Να λοιπόν τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αγρότες. Τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, τη χρεοκοπία, την καινούργια θάλασσα των εισαγωγών. Δικαιολογημένα, λοιπόν, βρίσκονται στους δρόμους και χρειάζονται τη συμπαράσταση των εργαζομένων, γιατί χωρίς τα είδη διατροφής δεν μπορούμε να ζήσουμε και να τρώμε και εισαγόμενα και ακριβά αμφιβόλου ποιότητας» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.
Πηγή: epikaira.gr