Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

Δεν κλείνει το νοσοκομείο Παναγία



  • 0
     


Εγκρίθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση της μίσθωσης του κτηρίου της Euromedica
Φρένο στο δρομολογούμενο κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία φαίνεται πως βάζει η παράταση της σύμβασης μίσθωσης του κτηρίου όπου στεγάζεται.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παναγία, Ελένη Μπακιρλή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι την περασμένη Πέμπτη εγκρίθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση της μίσθωσης του κτηρίου της Euromedica, όπου στεγάζεται το νοσοκομείο, μέχρι το τέλος του 2014, χαρακτηρίζοντας θετική αυτή την εξέλιξη.
Ωστόσο τα προβλήματα του Παναγία δεν φαίνεται να τελειώνουν καθώς πριν δέκα ημέρες αποφασίστηκε η μετακίνηση των δύο ογκολόγων του νοσοκομείου στο Θεαγένειο, πράγμα που σημαίνει αδυναμία της λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος και ταλαιπωρία για τους 150 ασθενείς που κάνουν εκεί χημειοθεραπείες.
«Η παράταση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του 2014 σημαίνει ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Άγιος Παύλος με το οποίο έχει ενοποιηθεί το “Παναγία”. Επειδή όμως το Παναγία έχει αποψιλωθεί από προσωπικό λόγω μετακινήσεων , αποσπάσεων και μεταθέσεων, πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό. Το προσωπικό της Euromedica που απασχολείται βάσει της σύμβασης στο Παναγία συνεχίζει να εργάζεται κανονικά» είπε η κ Μπακιρλή.
Ανέφερε δε ότι ενώ το θέμα της μεταφοράς τριών κλινικών στο Άγιος Παύλος έχει παγώσει, με απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια, μετακινούνται δύο ογκολόγοι του Παναγία στο Θεαγένειο.
«Αυτό σημαίνει ταλαιπωρία για τους 150 ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες στο Παναγία του οποίου το χημειοθεραπευτικό τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς γιατρούς», πρόσθεσε η κ. Μπακιρλή.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Παπαστεργίου αναφερόμενος στην έγκριση της τροπολογίας για την παράταση της μίσθωσης του Παναγία τόνισε: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι με συντονισμό, ενημέρωση και ευρύτερη κινητοποίηση μπορούμε να περιφρουρούμε, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τα δημόσια αγαθά. Πρέπει όμως να υπάρχει και συνέχεια: Πρώτον το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων προβλέπει η τροπολογία, ειδικά για την ανανέωση της σύμβασης ενοικίασης. Δεύτερον: Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (υπουργείο Υγείας, ΙΚΑ, δήμος Καλαμαριάς) να ξεμπλοκάρουν κάθε εμπόδιο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του οικοπέδου, ώστε να αρχίσει το γρηγορότερο δυνατό η ανέγερση της νέας νοσοκομειακής μονάδας. Ήδη ο δήμος Καλαμαριάς έχει προβεί στις πρώτες κινήσεις και τον ευχαριστούμε και για αυτό».
Ο κ.Παπαστεργίου πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος και η ανάκληση όσων μετακινήσεων έχουν γίνει.
Πηγή: voria.gr