Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

Εντάσεις στο Κογκρέσο για το θέμα της οπλοκατοχής



  • 0
     


 
Εντάσεις προκλήθηκαν σε ακρόαση του αμερικανικού Κογκρέσου, την Τρίτη, σχετικά με το ποιοι νόμοι που αφορούν στην οπλοκατοχή αξίζει να επιβληθούν, την ίδια στιγμή που οι νομοθέτες προσπαθούν να αποφασίσουν για το αν θα περάσουν νέους νόμους. Οι εκλάμψεις θυμού υπογράμμισαν τις αντίθετες απόψεις που επικρατούν στην κουλτούρα της Αμερικής σχετικά με τα όπλα.

«Δεν υποστηρίζετε να γίνεται έλεγχος του ιστορικού σε όλους τους αγοραστές όπλων;», ρώτησε σε έντονους τόνους ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Πάτρικ Λιχάι, τον επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA).
Εις απάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της NRA, Γουέιν ΛαΠιέρ, είπε ότι δεν υποστηρίζει να γίνεται έλεγχος σε όλους τους αγοραστές, τη στιγμή που η κυβέρνηση Ομπάμα απέτυχε να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για τα όπλα.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει κάνει προτάσεις για αυστηρότερες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την οπλοκατοχή, μετά το περιστατικό, τον περασμένο μήνα, όπου ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα σκότωσε τη μητέρα του, έξι ακόμα ενήλικες και 20 μαθητές δημοτικού σχολείου στην πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικακ, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αφαιρέσει και τη δική του ζωή.