Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

Δείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις οδηγίες της ΔΕΗ για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι παρέχει τιμολόγιο μειωμένο έως 42% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους...

άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ' οίκον μηχανική υποστήριξη. Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας της οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς, Δευτέρα έως Παρασκευή 7 πμ- 10 μμ και Σάββατο 7 πμ- 3 μμ.
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, πρέπει να γνωρίζουν:
1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).
3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν- δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.
Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.