Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/13

Ιρακινό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Κουβέιτ έπειτα από 22 χρόνια

Πρώτη προσγείωση για αεροσκάφος...
της εταιρείας Iraqi Airways στο Κουβέιτ, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο λόγος της μεγάλης αυτής απουσίας, ήταν η διαφορά που υπήρχε λόγω ιρακινής εισβολής που είχε γίνει στο εμιράτο, το 1990.


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Σεΐχης Σαμπάχ Χάλεντ αλ Σαμπάχ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο τον Ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπαρί, που έφτασε εκεί μαζί με τον Ιρακινό υπουργό Μεταφορών Χάντι αλ-Αμάρι με ένα Airbus A320 της Iraqi Airways.
Η επανάληψη των πτήσεων της Iraqi Airways επετράπη βάσει μιας συμφωνίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο και τερμάτισε τη διένεξη με την Kuwait Airways σχετικά με τις συνέπειες της ιρακινής εισβολής στο εμιράτο το 1990.
«Τα εκκρεμή ζητήματα με την Iraqi Airways διευθετήθηκαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Kuwait Airways, Σάμι αλ Νισφ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Kuna, που διευκρινίζει ότι ο ιρακινός μεταφορέας θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες συνδέσεις με το Κουβέιτ.
Η Kuwait Airways, ωστόσο, που βρίσκεται υπό πλήρη αναδιάρθρωση, δεν μπορεί προς το παρόν να ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς το Ιράκ, και ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες του Κουβέιτ άρχισαν να εξυπηρετούν τα αεροδρόμια του Ιράκ, διαβεβαίωσε ο Νισφ.
Η Kuwait Airways ζητούσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την Iraqi Airways επειδή είχε κατασχέσει δέκα από τα εμπορικά της αεροσκάφη και είχε λεηλατήσει το αεροδρόμιο του Κουβέιτ κατά την περίοδο της εισβολής.