Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/13

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την εκπληκτική φωτογραφία

«Τελευταίο φιλί» ονομάζει την φωτογραφία του ο Mo Gelber. Ένα ζευγάρι παρανόμων έχει μόλις συλληφθεί στη Νέα Υόρκη. Με τις χειροπέδες περασμένες στα χέρια τους, τους...

αστυνομικούς να τους οδηγούν στο τμήμα, εκείνος σκύβει για να φιλήσει την αγαπημένη του. Εκείνη χαμογελά και το σκηνικό καταγράφει με την κάμερά του ο αμερικανός φωτογράφος, ο οποίος τυχαία βρίσκεται εκεί.
Με το μοναδικό αυτό στιγμιότυπο, ο Gelber έλαβε μέρος σε διαγωνισμό φωτογραφίας και επελέγη ως μία από τις καλύτερες συμμετοχές για το τελικό. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: Οι διοργανωτές δε μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους την φωτογραφία αν δεν είχαν την άδεια του ζευγαριού.
Ο καλλιτέχνης λοιπόν αναζήτησε εναγωνίως τους πρωταγωνιστές του. Απεύθυνε έκκληση για βοήθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων και παρακάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζε την ταυτότητά τους να το πει. «Βοήθεια!» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Γνωρίζει κανείς αυτό το ζευγάρι; Έχω περίπου 24 ώρες να τους βρω. Είναι πολύ σημαντικό. Τράβηξα αυτήν την φωτογραφία έξω από το ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν στις 16 Αυγούστου».
Με τα πολλά, η ξανθιά καλλονή που δεσπόζει στην φωτογραφία του εμφανίστηκε. Είναι η 28χρονη Alexis Creque, η οποία και ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη μαζί τον αγαπημένο της όταν τους τσάκωσε η αστυνομία: Εκείνον να ζωγραφίζει γκράφιτι σε τοίχο της πόλης, εκείνη να κρατά τσίλιες. Εκείνη αφέθηκε ελεύθερη, ο συνεργός της όχι. Η νεαρή λοιπόν ισχυρίζεται ότι δε σκοπεύει να δώσει το πράσινο φως στον φωτογράφο να χρησιμοποιήσει την φωτογραφία, αν ο σύντροφός της δεν αποφυλακιστεί.
Τώρα, ο Mo Gelber, που διψά για τη νίκη και την αναγνώριση, δηλώνει έτοιμος να κάνει τα πάντα προκειμένου η φωτογραφία του να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.
Ακόμα και να παρέμβει ο ίδιος στις δικαστικές αρχές απαιτώντας ο ίδιος την αποφυλάκιση του 28χρονου. Για χάρη της τέχνης. Άντε και του έρωτα!