Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/3/13

Πόρισμα ουδέν για το "πάρτι" σπατάλης στο ΑΠΘ

Επτά μήνες έχουν περάσει από τις αποκαλύψεις του ΕΤ σχετικά με το "πάρτι σπατάλης" στην Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ κι ακόμη δεν έχει...
ολοκληρωθεί ούτε ένα από τα συνολικά τρία πορίσματα που το ΣΔΟΕ θα κατέθετε στον οικονομικό εισαγγελέα. Εύλογα, δημιουργούνται ποικίλα ερωτήματα και πολλοί συνειρμοί για την πολύμηνη καθυστέρηση, δεδομένου ότι η εισαγγελική παραγγελία ήταν... "επείγουσα"!

Όπως είναι γνωστό, στις 29 Αυγούστου 2012, ο ΕΤ είχε αποκαλύψει τη λίστα των δαπανών της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ για το 2011 που έφτασε τα 8,3 εκατομμύρια ευρώ. Πολλές δαπάνες ήταν υπερβολικές, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Ο (τότε) οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας διέταξε επείγουσα προκαταρτική έρευνα, την οποία ανέθεσε στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Η έρευνα από τα στελέχη των "ράμπο" του ΣΔΟΕ γινόταν μετ' εμποδίων, λόγω της πολύμηνης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.
Όμως, αν και η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει λήξει εδώ και καιρό, παρατηρείται μία στασιμότητα στην έρευνα της υπόθεσης. Στο μεταξύ, ο κ. Τσόγκας παύτηκε από τα καθήκοντά του και οικονομικός εισαγγελέας ανέλαβε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Όμως, τόσο ο νέος οικονομικός εισαγγελέας όσο και η αρμόδια υπάλληλος της ΕΔΕΥΘ του ΣΔΟΕ, Μερόπη Βογιατζή δεν γνωρίζουν πότε θα κατατεθούν τα πορίσματα! Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι το πρώτο από τα τρία πορίσματα που αφορούν τις αποκαλύψεις του ΕΤ θα παραδίδονταν από το ΣΔΟΕ στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα τον Φεβρουάριο.
Λίγες μέρες πριν την έλευση του Απριλίου, ούτε ο εισαγγελέας, ούτε το ΣΔΟΕ γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο έστω το πρώτο πόρισμα. Υποτίθεται ότι η Δικαιοσύνη ενδιαφερόταν για την υπόθεση και η έρευνα θα προχωρούσε με γοργά βήματα. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το πολύκροτο ταξίδι του Γιάννη Μυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο φέρεται να πληρώθηκε από τα ταμεία του ΑΠΘ.
Ρεπορτάζ: Άγγελος Αγγελίδης
Πηγή: Ελέυθερος Τύπος