Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/13

Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη οι ελληνικές


Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη οι ελληνικές
Η Ελλάδα έχει τις ωραιότερες παραλίες. Κάτι που δεν ήταν άγνωστο άλλωστε, αφού κατά καιρούς, αρκετές εξ αυτών έχουν βρεθεί στις καλύτερες του πλανήτη.



Για λόγους υπενθύμισης όμως, μία νέα έρευνα δείχνει ότι το 93% από αυτές έχουν νερά εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η χώρα μας ο Ευρωπαϊκος Οργανισμός Περιβάλλοντος (EEA) το 2012.

Πρωταθλήτριες στην κατάταξη είναι η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) που παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα νερά κολύμβησης στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν την Κροατία και την Ελβετία, παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Έτσι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τις περιοχές, τις οποίες σκέφτοναι να επισκεφθούν.

Μπορούν μάλιστα να κατεβάσουν τα στοιχεία για την Ελλάδα σε αρχείο του Google Earth.

Στα αρνητικά της συγκεκριμένης έκθεσης είναι έξι σημεία, στα οποία η ποιότητα του νερού εμφανίζεται ανεπαρκής και είναι τα εξής:

-Μαρίνα “Πόρτο Καρράς” στη Σιθωνία

-Παραλία Αγυιάς στην Πάτρα

-Παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο

-Ακτή Μποζαΐτικα στον Δήμο Πατρέων

-Πλαζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου

-Χώρα - Καμάρα στην Άνδρο

Η κατάταξη των παραλιών σε “εξαιρετική”, “καλή”, “επαρκή” και “φτωχή” στηρίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης ή γεγονότα που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού, καθώς και μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E coli.

news.gr