Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/13

Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο ΠΑΜΑΚ

Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα πραγματοποιηθεί σήμερα...
Παρασκευή 31 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ενημερωτική ομιλία θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί και είναι ειδικά αφιερωμένη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα θα γίνει και κλινικό εργαστήριο αυτοεξέτασης μαστού.
Όπως επισημαίνεται από τον Σύλλογο, ο καρκίνος του μαστού εξακολουθεί να αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες και δυστυχώς σημειώνει μια αυξητική πορεία, με 4.500 περίπου νέες διαγνώσεις ετησίως στη χώρα μας. Δυστυχώς, οι γυναίκες στη χώρα μας, στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους την πρόληψη, με αποτέλεσμα να χάνουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η έγκαιρη διάγνωση.
O Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης  ξεκίνησε πριν 4 χρόνια τη δράση του στην πόλη μας, ενώ στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για περισσότερα από 20 χρόνια.  Στόχος είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη, οργανωμένη αλληλοβοήθεια και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, την εργασία της, καθώς και τις διευκολύνσεις που της παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον στόχος είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης  διάγνωσης της νόσου και η κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο.  Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει επίσης και στην αλλαγή της νοοτροπίας των νέων σχετικά με θέματα πρόληψης, μέσα από την ενημέρωσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής» του νομού Θεσσαλονίκης, Γρ. Παλαμά 15, Τ.Κ. 546 22, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310-285.181,  Fax: 2310-285.183, e-mail:  info@almazoisthes.gr, site: www.almazoisthes.gr και στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τηλ.  2310-891.245 και 2310-891.295,   Fax 2310-844.536, e-mail:  pubrel@uom.gr