Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/13

Τις κοινωνικές κινητοποιήσεις στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


054778DABC934FF15B7CE9C2D1E6F74B.jpg

  •  


Στην ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων σε κρίσιμα μέτωπα ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες, εκτιμώντας ότι από το χώρο αυτό θα τροφοδοτηθεί η αμφισβήτηση της κυβέρνησης και θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο.

Η παιδεία, η υγεία και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας της  Κουμουνδούρου. Οι δύο πρώτοι χώροι  δοκιμάζονται από την λεγόμενη «κινητικότητα» των υπαλλήλων και τα φαινόμενα  διάλυσής της, ενώ στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων η μεγάλη μάχη θα δοθεί πλέον για το νερό.
Σήμερα το πρωί (στις 10.30 στη Βουλή) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.). Για τις επόμενες ημέρες σχεδιάζει ανάλογη συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Την Τρίτη το πρωί επίσης οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν συγκέντρωση στην ΕΥΔΑΠ εναντίον της πολιτικής κατασχέσεων σε βάρος κοινωνικά αδύναμων καταναλωτών  για απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για  την προωθούμενη πώληση της εταιρίας σε ιδιώτες, την ώρα μάλιστα που  σε πολλές χώρες στο εξωτερικό  η πορεία των πραγμάτων είναι  αντίστροφη: Εταιρίες που είχαν ιδιωτικοποιηθεί  επιστρέφουν στο κράτος.