Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/13

Δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία ζητούν οι Μουσουλμάνοι Θράκης

Αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο κατέθεσε η μειονότητα της Θράκης για τη δημιουργία μειονοτικών νηπιαγωγείων.

Η ανακοίνωση που αναδημοσιεύεται από τα tourkikanea.gr.:
«Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με το αίτημα Μειονοτικών Νηπιαγωγείων, που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Τουρκικά και στα Ελληνικά.
Στην επιστολή του το ΚΙΕΦ επανέλαβε το αίτημά του για το νηπιαγωγείο της μειονότητας. Το ΚΙΕΦ τόνισε ότι η μειονοτική εκπαίδευση είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Έχει επισημανθεί ότι το αίτημα για δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία είναι μια δημοκρατική απαίτηση της μειονότητας και ότι το νηπιαγωγείο αποτελεί μια περίοδος προετοιμασίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό είναι απαραίτητα τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία.
Η επιστολή του ΚΙΕΦ σχετικά με τα νηπιαγωγεία έχει σταλεί ταυτόχρονα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τους Βουλευτές των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.