Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/13

Οικογένειες ζουν σε παλιά βαγόνια του ΟΣΕ στην Τρίπολη

Είναι δίπλα μας, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, αλλά κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τίποτα. Πολύ καιρό τώρα, κάποιους μήνες, κτίρια του ΟΣΕ και παλιά βαγόνια (δίπλα από τα φανάρια του κόμβου της Τεγέας), στην Τρίπολη, έχουν καταληφθεί και δεν ασχολείται κανείς…

Πρόκειται για εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Τρένο μπορεί να μην κυκλοφορεί στην Τρίπολη, από το 2010, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι παρατημένη και αφύλαχτη η δημόσια περιουσία του Οργανισμού.

Αυτά συμβαίνουν όταν 200 περίπου μέτρα μακριά βρίσκεται το μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου!

Στα κτήρια που έχουν καταληφθεί, έχουν εγκατασταθεί ολόκληρες οικογένειες, που κάποιες ημέρες βγάζουν τραπέζια και κάνουν πικ-νικ πάνω στις γραμμές του τρένου, δίπλα από σ’ ένα κεντρικότατο κόμβο στην Τρίπολη, ενώ οι μπουγάδες δεν είναι δυνατόν να μην τις προσέξει κάποιος.

Πρόκειται για σκηνικό πραγματικό που προσβάλει όχι μόνο την αισθητική της πόλης, αλλά εκείνο που προκαλεί περισσότερο είναι η εγκατάλειψη και η αδιαφορία των αρμοδίων που έχουν επιτρέψει να συμβαίνει αυτό.

Ενώ, παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να μην σημειώσει ότι ένας από τους λόγους αυτού του φαινομένου είναι οι πολιτικές λιτότητας που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πολλούς συμπολίτες μας…