Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

Συνάντηση για δύο λόγους

Συνάντηση για δύο λόγους




Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Βλέποντας το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις δύο κοινοβουλευτικές τους ομάδες και μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφιστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να συναντηθούν κυρίως για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος ήταν να δείξουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ότι συμμερίζονται τις αγωνίες των βουλευτών τους αλλά και της κοινωνίας. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου συνομίλησε για λίγη ώρα με τους δημοσιογράφους «Λογικές βελτιώσεις όπου μπορούν να γίνουν θα υπάρξουν αλλά παράλληλα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση» τόνισε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε «Πόσες φορές στο παρελθόν είχαμε προβλήματα και τελικά λύθηκαν...».
Στο ίδιο κλίμα ήταν και τα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος. «Οι βουλευτές εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι «άνετοι και ωραίοι» και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική».
Τα δύο μηνύματα από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στάλθηκαν λίγο πριν μπουν οι βουλευτές της ΝΔ στην συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα.
Ο δεύτερος λόγος της συνάντησης ήταν η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή πλεύσης που είναι να μην ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. Ανώτατη κυβερνητική πηγή τόνιζε αμέσως μετά την συνάντηση στο Μαξίμου. «Όταν πιάσεις πρωτογενές πλεόνασμα, όταν είναι χειροπιαστό, είναι διαφορετικά και μετά προχωράς και στο θέμα του χρέους όπου είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου».
Νέα συνάντηση σήμερα
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αναμένεται να είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν και σήμερα προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, καθώς θα γνωρίζουν τι ειπωθηκε στην συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον Γ. Στουρνάρα αλλά και το τι θα πουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών. Επίσης στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθεί και το θέμα των ναυπηγείων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την Παρασκευή αλλά αυτή την φορά και με την συμμετοχή υπουργών καθώς ενδέχεται να συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης.
Δεν τίθεται θέμα εκλογών
Συνομιλητές του Πρωθυπουργού τονίζουν κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα εκλογών. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα από την κρίση.
Πηγή: Real.gr