Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

Θηλασμός… στο δημαρχείο!

Θηλασμός… στο δημαρχείο!




Η επίσημη έναρξη της δράσης «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον Θηλασμό», πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων. Η δράση «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον Θηλασμό» περιλαμβάνει την εύρεση χώρων σε καταστήματα, φαρμακεία, κ.α. φιλικών προς τον θηλασμό, όπου κάθε μητέρα, που απολαμβάνει τη βόλτα της στην πόλη των Χανίων μαζί με το μωρό της θα μπορεί να αναζητήσει ένα φιλικό και ήρεμο μέρος για να θηλάσει το μωρό της ανά πάσα στιγμή.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται από την ομάδα “Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”, που ανήκει στο Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων.
“Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Χανίων υποστηρίζει και συνεργάζεται με την ομάδα ”Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”, καθώς είναι πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια των μελών της για τη διάδοση του μητρικού θηλασμού”, τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι στο Φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου θα μπορούν οι μαμάδες να διευκολύνονται και να θηλάζουν τα μικρά τους.
Η κα. Χατζηδάκη γνωστοποίησε ότι 63 επιχειρήσεις της πόλης μας συμμετέχουν στην προσπάθεια διάδοσης του μητρικού θηλασμού, διαμορφώνοντας κατάλληλους χώρους φιλικούς για θηλάζουσες μητέρες. “Ο Δήμος Χανίων θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο τις μαμάδες, καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών”, υπογράμμισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος.
“Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη δράση να αναδείξουμε τα Χανιά ως πόλη φιλική στον δημόσιο θηλασμό, όπως συμβαίνει και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η προσπάθεια μας αυτή αποτελεί ένα ακόμη εγχείρημα για την ανάδειξης της πόλης μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, που σέβεται το δικαίωμα της μητέρας στο θηλασμό χωρίς διακρίσεις”, τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη.
Το ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”, Νάνσυ Μαραβελάκη, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013 “Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στις 11:00, στον Δημοτικό Κήπο, εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.
Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μητέρες – μέλη της ομάδας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».
Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, το 1992. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Πηγή: cretalive.gr