Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/13

Από τη Ρωσία με χρήμα...

Από τη Ρωσία με χρήμα...




Οι Ρώσοι έδωσαν φέτος την ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό: τα στοιχεία οκταμήνου για τα έσοδα και τις αφίξεις που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν ότι φέτος ο εισερχόμενος από τη Ρωσία τουρισμός αναδείχθηκε ο δεύτερος σημαντικότερος για την Ελλάδα, μετά το γερμανικό (που παραμένει πρώτος), εκτοπίζοντας πλέον στην τρίτη θέση το βρετανικό τουρισμό.

Η ραγδαία ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας κυρίως, αλλά και οι ισχυροί δεσμοί που παραδοσιακά ενώνουν το ρωσικό με τον ελληνικό λαό, η ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για τους Ρώσους και το κοινό θρησκευτικό δόγμα έφεραν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου φέτος στη χώρα μας 928.000 Ρώσους πολίτες (μόνο τον Αύγουστο ήρθαν 321.000).
Το ποσό που δαπάνησαν στο οκτάμηνο ήταν 975 εκατομμύρια ευρώ (μόνο τον Αύγουστο δαπάνησαν 368 εκατομμύρια ευρώ). Σε σχέση με πέρσι, οι αφίξεις εμφανίζουν αύξηση… 48%, ενώ τα έσοδα από τους Ρώσους τουρίστες αυξήθηκαν κατά 39% πρόκειται για εντυπωσιακή βελτίωση, που ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από άλλες χώρες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος