Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/13

Είναι αυτός ο άνδρας το άλλο μου μισό;


Είναι αυτός ο άνδρας το άλλο μου μισό;
Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι αναρωτηθήκαμε αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας είναι το άλλο μας μισό. Τι είναι αδελφή ψυχή; Υπάρχει και για μένα; Η ιδέα και μόνο ότι ίσως, κάπου εκεί έξω, στο λεωφορείο, στο γραφείο, στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να υπάρχει το «άλλο μας μισό», φέρνει πολλές σκέψεις!
Βέβαια, οι απόψεις μπορεί και να είναι διαφορετικές... Κάποιοι πιστεύουν σε αυτήν την «ιδανική» ιδέα, και κάποιοι όχι. Μία δυνατή ίσως άποψη είναι ότι η αδελφή ψυχή σου, μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος με το οποίο είσαι σε σχέση χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι αυτό που λέμε στην καθημερινή γλώσσα «δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τον θέλω ή τον χρειάζομαι δίπλα μου».
Οι αδελφές ψυχές, μας βοηθούν να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι, να γίνουμε καλύτεροι. Ας σκεφτούμε για ένα λεπτό την έλξη που νιώθουμε για κάποιον. Ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πολύ κόσμο, και για κάποιους από αυτούς μπορεί να νιώσουμε έλξη. Αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα μας κάνουν να τους βάλουμε στην ζωή μας. Ο λόγος; Απλός! Η έλξη λειτουργεί υποσυνείδητα. Αγάπη και λογική δεν συμβαδίζουν... έχουν να κάνουν με την ψυχή. Και η ψυχή... είναι αρκετά έξυπνη για να γνωρίζει ποιος είναι το άλλο μας μισό.
Βέβαια για να ταράξω και λίγο τα νερά, η ανακάλυψη της αδελφής ψυχής μας και η σχέση μαζί της, δεν είναι στρωμένη πάνω σε ροδοπέταλα. Όπως κάθε άλλη σχέση, έχει τα σκαμπανεβάσματα και τις προκλήσεις της. Ξέρω ξέρω... δεν θα θέλατε να περνάτε δύσκολα! Κι αναρωτιέστε «για ποιον λόγο να έχουμε δυσκολίες; Είναι το άλλο μου μισό! Θα έπρεπε να με καταλάβει!».
Η αγάπη και ο πόνος, υπάρχουν μέσα μας! Και ότι υπάρχει μέσα μας, εμφανίζεται αργά ή γρήγορα και μπροστά μας και ειδικά μέσα στις σχέσεις μας. Τα «άλυτα» θέματα μπορεί να εμφανιστούν και να κλονίσουν την σχέση μας. Αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Η αδελφή ψυχή σας, «μεγαλώνει» μαζί με εσάς! Κι αυτό δεν είναι εύκολο! Θα υπάρξουν δυσκολίες! Δώστε όμως την ευκαιρία στον εαυτό σας να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε! Πάντα υπάρχει «κάποιος» άνθρωπος για εμάς!

πηγή:marieclaire.gr