Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/13

Δίαιτα: Πως προειδοποιεί το σώμα να σταματήσουμε


Οι μικρές αλλαγές στις σωματικές λειτουργίες πολλές φορές περνούν απαρατήρητες. Σε μια προσπάθεια να μας προειδοποιήσει, το σώμα μας αντιδρά όταν κάτι δεν πάει καλά κι εμείς πρέπει να το ακούσουμε.

Πολλά προβλήματα υγείας σύμφωνα με το onmed, οφείλονται στις ακραίες δίαιτες και στην έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Δείτε πώς ο οργανισμός μας εκπέμπει SOS για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.
Αδύναμα και άτονα μαλλιά
Κάθε όργανο του σώματος χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά και το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Οι στερήσεις και η έλλειψη πρωτεϊνών μπορεί να κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα ή να οδηγήσουν στην τριχόπτωση.
Πρόωρη γήρανση
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και όμορφη. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 δείχνει ότι οι βιταμίνες Α, C, D και Ε, οι αντιοξειδωτικές ουσίες και τα φλαβονοειδή επιβραδύνουν τη γήρανση. Όταν λείπουν από τη διατροφή μας τέτοια συστατικά, το δέρμα γίνεται άτονο και εμφανίζονται λεπτές γραμμές.
Έλλειψη συγκέντρωσης
Η μνήμη και η συγκέντρωση εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή. Ο εγκέφαλος χρειάζεται τα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Όταν στερούμαστε και περιορίζουμε σημαντικά τις ποσότητες που καταναλώνουμε, είναι αδύνατο να πάρουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε.
Κόπωση
Τα επίπεδα ενέργειας που διαθέτουμε αποτελούν μια έγκυρη ένδειξη για την ποιότητα της διατροφής μας. Η συνεχής κούραση και η υπνηλία υποδεικνύουν ότι μας λείπουν σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης.