Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/13

Η ζάχαρη είναι εθιστική! Πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτή


Οι ειδικοί λένε πως η ζάχαρη είναι σαν ναρκωτικό. Όσο πιο πολύ τρως τόσο πιο πολύ θέλεις να συνεχίσεις να τρως. Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια! Η ζάχαρη σε κάνει να νιώθεις καλά και όταν περνάει η επίδρασή της νιώθεις την ανάγκη να ξαναφάς κάτι γλυκό.
Δες τι πρέπει να κάνεις για να μάθεις να ελέγχεις τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνεις, σύμφωνα με όσα γράφει το faysbook:
Η απλή ζάχαρη που περιέχεται για παράδειγμα στα κέικ, στο λευκό ψωμί και στα αναψυκτικά απορροφάται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερη ζάχαρη. Προσπάθησε να αποφεύγεις επεξεργασμένες τροφές που παρόλο που δε φαίνεται να έχουν ζάχαρη, έχουν.
Δοκίμαζε διαφορετικά επιδόρπια:
Είμαστε προγραμματισμένοι να τελειώνουμε ένα γεύμα μας με κάτι γλυκό. Προσπάθησε να σπάσεις τη συνήθεια του επιδορπίου προσπαθώντας να δοκιμάσεις κάτι άλλο πέρα από παγωτό. Γιατί δεν κάνεις αυτό που κάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, που τρώνε σαλάτα στο τέλος; Μπορείς να φας λίγα φρούτα μετά το δείπνο σου ή να πιεις ένα ποτήρι κρασί.
Δίνε περισσότερη προσοχή στο φαγητό σου:
Το κλειδί για να μπορέσεις να κόψεις τη ζάχαρη είναι να συνειδητοποιήσεις πόση ζάχαρη τρως. Τσέκαρε τα φαγητά που συνηθίζεις να τρως καθημερινά και μπορεί να διαπιστώσεις ότι παίρνεις ζάχαρη από πηγές που δε φανταζόσουν. Προσπάθησε να μην τρως τίποτα μέσα από σακούλα ή κουτί καθώς με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να ελέγξεις τις ποσότητες που τρως.