Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/13

ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Διάχυτη απαισιοδοξία διακρίνει τους Έλληνες για το 2014, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, σε ποσοστό 69% πιστεύουν ότι ...
τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας. Αντίθετα, το 25% πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.
Επτά στους 10 Έλληνες (71%) θεωρούν ότι η λέξη που περιγράφει καλύτερα την εξέλιξη της χώρας είναι «καταστροφή», το 25% συμφωνεί με τη λέξη «στασιμότητα» και το 18,5% με τη λέξη «κρίση».
Αίσθηση προκαλεί και το ποσοστό (56%) που καταγράφουν εκείνοι που δηλώνουν πως αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα έφευγαν από τη χώρα.
Η ίδια έρευνα καταδεικνύει πως το ζήτημα που τρομάζει περισσότερο τους πολίτες είναι η ανεργία, καθώς χαρακτηρίζεται με εντυπωσιακή διαφορά -από το 61,2%- ως «το σημαντικότερο γεγονός του απερχόμενου έτους». Έπεται το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο με ποσοστό 24,7% και ακολουθεί η σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 14,1%.
Ως εκ τούτου, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 79,3%, ζητούν η προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αξιολογώντας τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν πολιτικοί, φορείς επιχειρήσεων και συνδικαλιστές προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας, οι ερωτηθέντες «χρεώνουν» έως και μηδενική δραστηριότητα στα συνδικάτα.
Ειδικότερα, στη συντριπτική τους πλειονότητα (95,2%) εκτιμούν ότι τα συνδικάτα έκαναν «ελάχιστα ή & τίποτα».
Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφει αύξηση των αναποφάσιστων.
Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, εάν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές το 22,5% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ έναντι 21,7, που θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5%.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% η Δημοκρατική Αριστερά 2,8%, το ΚΚΕ 5,3%, το ΛΑΟΣ 1,1 ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 19,4%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% έναντι 34,5 του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21,2% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.
Πηγή : naftemporiki.gr