Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/14

Πού διαφωνούν Κουβέλης-Λοβέρδος

Πού διαφωνούν Κουβέλης-Λοβέρδος





Σε καλό κλίμα αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Στη συνάντηση συμφώνησαν ότι υπάρχουν πολλά πεδία συνεννόησης που αφορούν στην προεκλογική τους συνεργασία, αλλά διαπίστωσαν αρκετά προβλήματα στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου της ΔΗΜΑΡ με το ΡΙΚΣΣΥ.

Στη μία και πλέον ώρα που διήρκησε η συνάντηση οι δύο άντρες συζήτησαν την προγραμματική σύγκλιση των δύο κομμάτων, θέμα που παραμένει ανοιχτό και σε πολλά σημεία «αγεφύρωτο» όπως σχολίαζαν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ και επιβεβαίωναν συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ανοιχτό θέμα και ο τίτλος του κόμματος αλλά και του ψηφοδελτίου στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου στην ευρωκάλπη με τον Φ. Κουβέλη να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του ονόματος της ΔΗΜΑΡ – κάτι που θα προσβάλει τους βουλευτές, τα στελέχη και τη βάση του κόμματος.

Εναλλακτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει μια φόρμουλα στην περίπτωση κοινού ψηφοδελτίου όπου θα αναφέρεται το όνομα της ΔΗΜΑΡ και ένας γενικότερος όρος όπως π.χ. Προοδευτικές Κεντροαριστερές Δυνάμεις. Θα περιλαμβάνει τόσο το ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και άλλους συνεργαζόμενους φορείς με τους οποίους είναι σε διαβούλευση η ΔΗΜΑΡ μετά τη μυστική συνάντηση στο ξενοδοχείο Stanley.

Δεύτερο πεδίο διαφωνίας αυτό καθαυτό το ψηφοδέλτιο, το ποιος θα ηγηθεί αυτού, και οι ποσοστώσεις προσώπων στις λεγόμενες κατ΄ εκτίμηση εκλόγιμες θέσεις

Ο Φ. Κουβέλης και ο Α. Λοβέρδος συμφώνησαν να συστήσουν ο καθένας από μία επιτροπή αποτελούμενη από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους οι οποίοι θα συζητήσουν και την επόμενη εβδομάδας προκειμένου να εξετάσουν αν τελικά μπορούν ή όχι να διαμορφώσουν πλαίσιο συνεργασίας και να προχωρήσουν από κοινού.

Μάλιστα πηγές και από τις δύο πλευρές επισήμαναν ότι οι δύο επιτροπές πρέπει να καταλήξουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας με τον Φ. Κουβέλη να ξεκαθαρίζει πως όποια και να είναι η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τη βάση του κόμματος και μετά από ψηφοφορία σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του.

Κύκλοι του Α. Λοβέρδου τόνιζαν πως το ΡΙΚΣΣΥ είναι ανοιχτό στις συνεργασίες διαψεύδοντας σε υψηλούς τόνους την έντονη φημολογία περί ς επιστροφής του Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι διαφορές που υπάρχουν είναι μεγάλες και θα πρέπει να σημειωθούν υπερβάσεις από όλες τις πλευρές ώστε το εγχείρημα της συνεργασίας να καταλήξει θετικά.


Πηγή:www.capital.gr