Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/14

5 λόγοι πονοκεφάλου που δεν φαντάζεστε

5 λόγοι πονοκεφάλου που δεν φαντάζεστε




Δείτε τους πέντε λόγους που μπορούν να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο και κυρίως με ποιους τρόπους να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

1. Οι έντονες οσμές
Οι έντονες μυρωδιές, ακόμη και οι ευχάριστες, προκαλούν σε πολλούς ημικρανίες. Δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ίσως οι οσμές να ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.
2. Τα αξεσουάρ μαλλιών
Το πώς μαζεύεις τα μαλλιά σου μπορεί να επηρεάζει και το κεφάλι σου. Η σφιχτή αλογοουρά ενδέχεται να καταπονεί το συνεκτικό ιστό στο τριχωτό, δημιουργώντας πονοκέφαλο. Οι στέκες, τα λαστιχάκια και τα στενά καπέλα είναι πιθανοί ένοχοι. Εάν αυτή είναι η αιτία του πονοκεφάλου σου, θα νιώσεις γρήγορη ανακούφιση όταν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα.
3. Η κακή στάση του σώματος
Δε χρειάζεται να ιδρώσεις για να προκαλέσεις πίεση στο κεφάλι και στους μυς του αυχένα. Το ίδιο κάνεις αν κάθεσαι καμπουριάζοντας στο γραφείο σου. Συνηθισμένες μορφές κακής στάσης είναι το καμπούριασμα των ώμων, η χρήση καρέκλας χωρίς πλάτη, η χρήση οθόνης που είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά και η στήριξη του ακουστικού ανάμεσα στο αφτί και στον ώμο.
4. Το τυρί
Μία από τις πιο συχνές αιτίες είναι το πεπαλαιωμένο τυρί, συμπεριλαμβανομένου του μπλε τυριού, του μπρι, του τσένταρ, της φέτας, της μοτσαρέλα, της παρμεζάνας και των ελβετικών ποικιλιών. Ο ένοχος είναι μια ουσία που ονομάζεται τυραμίνη (μονοαμίνη με αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες), η οποία σχηματίζεται όταν διασπώνται ορισμένοι τύποι πρωτεϊνών. Όσο περισσότερο παλαιώνει μια τροφή τόσο περισσότερη τυραμίνη περιέχει.
5. Το κόκκινο κρασί
Η τυραμίνη βρίσκεται επίσης στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα αλκοολούχα ποτά. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα.
Πηγή metrogreece.gr