Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/14

Η ΔΡΑΧΜΗ σύμμαχος για αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς




Η ελληνική γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία είναι από τους τομείς που θα αισθανθούν πρώτοι τα οφέλη από τη μετάβαση στη δραχμή και την... υποτίμηση της κατά 50% έναντι του ευρώ, βγαίνοντας άμεσα από την ύφεση και αποκτώντας σημαντική αναπτυξιακή δυναμική.

Αυτό τόνισε ο Γεν. Γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας μιλώντας την Τρίτη στις Σέρρες και στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.

Αναλύοντας τους άξονες πολιτικής του κόμματός του για την πρωτογενή παραγωγή μίλησε για άμεση αποδέσμευση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την καταστροφική πρακτική των επιδοτήσεων και περιορισμών -σύμφωνα με τις επιλογές των Βρυξελών- και στροφή σε προϊόντα συμβατά με το ελληνικό κλίμα, την εσωτερική και κυρίως τη διεθνή ζήτηση.

Ανέφερε πως η «ΔΡΑΧΜΗ – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» έχει πλήρες πρόγραμμα επιστημονικά κατηρτισμένο και άμεσα εφαρμόσιμο και ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

- Επαναλειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας σε νέες, υγιείς βάσεις, ώστε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς, να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ελεγχόμενη ρευστότητα σε σύγχρονες μορφές αγροτικών και κτηνοτροφικών εταιρειών-συνεταιρισμών που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ρόλος της επίσης θα είναι να ασφαλίζει την παραγωγή από κλιματολογικές και κάθε τύπου καταστροφές και να επιδοτεί κατά περίπτωση, την παροχή ενέργειας για ιδιαίτερα ενεργοβόρες καλλιέργειες.

- Κατάργηση όλων των μνημονικών διατάξεων που πλήττουν την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και ειδικότερα την παραγωγή ελληνικού γάλατος.

- Καθιέρωση σημάτων ελληνικού προϊόντος, ελληνικού βιολογικού προϊόντος και ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος.

- Άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων λιπασμάτων και των βιομηχανιών ζάχαρης και αλατιού, οι δύο τελευταίες με τη μορφή κρατικού μονοπωλίου, με σκοπό την κερδοφορία προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

- Δημιουργία χάρτη παραγωγής επιθυμητών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων κατά περιοχή και σύγχρονων κέντρων παραγωγής σπόρων.

- Σύνταξη Μητρώου Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων για άτομα που κατοικούν μόνιμα στην ύπαιθρο και απασχολούνται κυρίως με την πρωτογενή παραγωγή και για τους οποίους θεσπίζεται αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 10.000.