Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/14

Μεγαλώνει η «οικογένεια» DS της Citroen


Η DS «οικογένεια» της Citroen μεγαλώνει και από το 2015 θα διαθέτει και ένα crossover επιφανές μέλος. Το όνομα αυτού είναι DS 6WR και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Πεκίνου.

Η Citroen αποκάλυψε κάποιες πρώτες πληροφορίες και εικόνες του DS 6WR, με τα υπόλοιπα στοιχεία να περιμένουν το επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Πεκίνου. Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως το εν λόγω μοντέλο θα ονομαστεί DS X7 και ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Wild Rubis. Το DS 6WR έχει μήκος 4,55 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,73 μέτρα. Το εμπρόσθιο τμήμα του αντλεί έμπνευση από το DS 5LS, με το οποίο άλλωστε μοιράζεται και το πάτωμά του. Τον «περιπετειώδη» του χαρακτήρα τονίζουν τα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες, στις ποδιές και στους θόλους των τροχών, αλλά και οι ασημί ράγες οροφής. Προεξάρχον χαρακτηριστικό της εμφάνισής του αποτελούν τα φωτιστικά σώματα xenon, τα οποία φέρουν φώτα ημέρας LED.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 1600άρης turbo κινητήρας e-THP 160, ο οποίος αποδίδει 160 ίππους ισχύος και 240 Nm ροπής. Το παρόν θα δόσει και η πιο δυνατή έκδοση e-THP 200 του ίδιου κινητήρα, με απόδοση με 200 ίππων και 275 Nm. Η δύναμη θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω του συστήματος Grip Control, ενώ θα συνεργάζεται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Η παραγωγή του DS 6WR θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στο Shenzhen και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να λανσαριστούν στην κινέζικη αγορά στα τέλη του έτους. Κατά τα φαινόμενα, οι υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, θα ακολουθήσουν το 2015.





Πηγή: autotriti.gr