Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/14

Τα 10 ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ διατροφής πριν βάλεις το μπικίνι!



Έχεις αγοράσει καινούριο μαγιό και καφτάνι αλλά σε προβληματίζουν τα περιττά κιλά; Δες πώς..
μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές που δίνει στο YOU η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Επιστημονικού Κέντρου «Σώμα Υγιές» Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου.
1. Φρόντισε να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών ημερησίως! Όταν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος, ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα. Αυξάνονται οι καύσεις αλλά και η κατανάλωση των θερμίδων.
2. Επίλεξε ως σνακ για την παραλία φρούτα εποχής. Καλές επιλογές είναι τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα νεκταρίνια, το καρπούζι και το πεπόνι.
3. Αν μπεις στον πειρασμό να καταναλώσεις κάποιο παγωτό προτίμησε ένα σορμπέ, μια γρανίτα ή ένα παγωτό χωρίς ζάχαρη.
4. Φάε ένα ελαφρύ βραδινό καθώς ο μεταβολισμός πέφτει μετά τις έξι το απόγευμα. Ασφαλείς επιλογές για δείπνο είναι ένα γιαούρτι 2%με δημητριακά, μια αραβική πίτα με γαλοπούλα και τυρί, γάλα με δημητριακά ή μια τονοσαλάτα.
5. Μην καταναλώνεις περισσότερα από τρία ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα γιατί το αλκοόλ έχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο και μετατρέπεται σε ενδοκοιλιακό λίπος.
6. Επίλεξε για κυρίως γεύμα -τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα- ψάρι με φρεσκοκομμένη σαλάτα ή βραστά χόρτα. Πρόκειται για ένα πλούσιο γεύμα σε φώσφορο και πρωτεΐνη και αποτελεί ιδανική επιλογή στο πλαίσιο μιας διατροφής που έχει ως στόχο την απώλεια βάρους. Προτίμησε σολομό, σαρδέλες, τσιπούρα, τόνο, φαγκρί αλλά και μπακαλιάρο.
7. Μετάτρεψε τη σαλάτα σε κυρίως γεύμα! Μπορείς να ετοιμάσεις λαχανικά εποχής μαζί με αυγό, τυρί και γαλοπούλα ή τόνο με καλαμπόκι ή κοτόπουλο με τυρί χαμηλών λιπαρών ή γαρίδες.
8. Κάνε την άθληση τρόπο ζωής και περπάτησε τουλάχιστον για 40 λεπτά τρεις φορές στην εβδομάδα. Εναλλακτικά, γράψου σε ένα κολυμβητήριο και πήγαινε μία ή δύο ώρες την εβδομάδα ή κάνε κάποια αερόβια άσκηση της επιλογής σου στο γυμναστήριο κάθε δύο μέρες για 45 λεπτά.
9. Προτίμησε κάποιο light γλυκό ως απογευματινό σνακ όπως ένα μπολ ζελέ χωρίς ζάχαρη ή 125γρ. κρέμα καραμελέ ή δύο μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα ή γιαούρτι 2% με μέλι.
10. Αν βγεις έξω για φαγητό, επίλεξε ψαρονέφρι ή κοτόπουλο φιλέτο ή μπιφτέκια ή ψάρι με σαλάτα ή χόρτα και τρεις με τέσσερις πιρουνιές από τα ορεκτικά που θα σερβίρουν στο τραπέζι.