Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/14

Κοντσέρτο από πολυβόλα στην Αφρική

Κοντσέρτο από πολυβόλα στην Αφρική




Ριπές αυτομάτων όπλων ακούγονται σήμερα το πρωί στο κέντρο του Μπανγκουί και μέσα στη ζώνη του αεροδρομίου, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν λίγο μετά τις 6:00 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα) κοντά στο αεροδρόμιο και άλλες ομάδες στις παρυφές του κέντρου της πρωτεύουσας ζητώντας την παραίτηση της μεταβατικής κεντροαφρικανικής κυβέρνησης και την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στη χώρα.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και η αστυνομία έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Πολλές ριπές αυτομάτων όπλων ακούσθηκαν επίσης στο κέντρο της πόλης, κάτι σπάνιο σ' αυτή την περιοχή της πρωτεύουσας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο.
Σήμερα το πρωί κανένα όχημα δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους του Μπανγκουί και ένα γαλλικό στρατιωτικό ελικόπτερο υπερίπτατο της πόλης.
Η κεντροαφρικανική πρωτεύουσα γνωρίζει εδώ και μερικές ημέρες μια αναζωπύρωση της βίας. Πολλά οδοφράγματα έχουν υψωθεί στους κύριους οδικούς άξονες και συμπλοκές μεταξύ νεαρών και αφρικανικών δυνάμεων είχαν ως αποτέλεσμα τραυματίες μεταξύ των πολιτών χθες, την επομένη μιας φονικής επίθεσης σε εκκλησία με 15 νεκρούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ