Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/14

EKΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΤΗΣ DISNEY...


Με μία διαφορετική καμπάνια ο καλλιτέχνης Saint Hoax επιχείρησε να «περάσει» το μήνυμά του σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία...
Αφού δανείστηκε την εικόνα των ηρωίδων της Disney, Ωραία Κοιμωμένη, Άριελ και Γιασμίν, τις σχεδίασε να φιλιούνται με τους πατεράδες τους στο στόμα και παρά τη θέλησή τους.
Κάτω από κάθε σκίτσο υπάρχει λεζάντα που αναφέρεται στα ποσοστά κακοποίησης ανηλίκων από μέλη της οικογένειάς τους.

«Το 46% των ανηλίκων που έχουν βιώσει κακοποίηση έχουν πέσει θύματα από μέλη της ίδιας της οικογένειάς τους. Δεν είναι ποτέ αργά για την καταγγελία μίας επίθεσης», αναφέρει μία από τις λεζάντες.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη αυτές οι εικόνες μπορεί να βοηθήσουν τα κορίτσια που κακοποιούνται από συγγενείς τους να αναφέρουν το περιστατικό.

Όπως δήλωσε στον Independent η ιδέα γεννήθηκε τη στιγμή που μία φίλη του, του είπε ότι είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της σε ηλικία επτά ετών.

«Χρειάστηκαν περίπου 14 χρόνια για να μοιραστεί μαζί μου αυτή την τραυματική εμπειρία. Αυτή η ιστορία με συγκλόνισε», δήλωσε ο Saint Hoax.

Μάλιστα, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία των σκίτσων του, ο καλλιτέχνης έλαβε μία επιστολή από μία γυναίκα, η οποία του μίλησε για τη δική της τραυματική εμπειρία με τον πατέρα της.
«Έκλαψα. Αν τα σκίτσα καταφέρουν να αλλάξουν τη ζωή έστω και ενός θύματος, τότε άξιζε τον κόπο», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης που ζει στη Μέση Ανατολή.







Πηγή : protothema.gr