Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/14

Τα 4 σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που φαίνονται πρώτα στο στόμα! Ποια είναι;;;


ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα 4 σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που φαίνονται πρώτα στο στόμα! Ποια είναι;;;

Το στόμα κυριαρχεί στη σεξουαλική διαδικασία, σχεδόν όπως τα γεννητικά όργανα. Άλλωστε, η στοματική κοιλότητα μετατρέπεται πολλές φορές σε πύλη για την είσοδο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Μια πληγή στο στόμα μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα μιας μόλυνσης που μεταδόθηκε με τη σεξουαλική επαφή.
Τα 4 νοσήματα που εκδηλώνονται συνήθως με συμπτώματα από το στόμα είναι η σύφιλη, η γονοκοκκική βλεννόρροια, το AIDS και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).
Θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:
1. Αν υπάρχει αμυχή ή πληγή στο στόμα τότε ευνοείται η είσοδος των μικροβίων και η εγκατάσταση της μόλυνσης από ένα αφροδίσιο νόσημα.
2.Η μετάδοση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων μπορεί να προκληθεί από την στοματική σεξουαλική επαφή ή ακόμα και από χέρια που έχουν ακουμπήσει την μολυσμένη περιοχή και στην συνέχεια έχουν ακουμπήσει το στόμα. Ο ιός HPV προκαλεί καλοήθεις βλάβες στο στόμα όπως οξυτενή κονδυλώματα, μυρμηγκιές, θηλώματα και μία σπάνια κατάσταση που ονομάζεται εστιακή υπερπλασία.
3.Αν το μικρόβιο της σύφιλης εισέλθει στον οργανισμό μέσω του στόματος, τότε στο πρώτο στάδιο της ασθένειας εμφανίζεται πληγή (έλκος) στο στόμα και διόγκωση των λεμφαδένων. Όταν η σύφιλη είναι σε προχωρημένο στάδιο, σχεδόν το 50% των ασθενών εμφανίζει συμπτώματα και στο στόμα, ανεξάρτητα αν η "πύλη εισόδου" του μικροβίου ήταν το στόμα ή τα γεννητικά όργανα.
4. Ο ιός HIV/Aids προκαλούσε παλαιότερα πάνω από 60 διαφορετικές βλάβες στο στόμα, γεγονός που έχει μειωθεί σημαντικά λόγω των εξελιγμένων θεραπειών.

onmed.gr