Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/14

Πρώτο ραντεβού και θες να μάθεις αν του αρέσεις;;;; Πολύ απλό! Άκου τη... φωνή του!


Πρώτο ραντεβού και θες να μάθεις αν του αρέσεις;;;; Πολύ απλό! Άκου τη... φωνή του!

Στα θέματα αγάπης κι έρωτα σημασία έχει όχι μόνο το τι λες... αλλά και πώς το λες!
Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Stirling της Σκωτίας, οι άνθρωποι αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους όταν μιλάνε με κάποιον που θεωρούν ελκυστικό.

Αυτές οι αλλαγές στη φωνή κάνουν τον ομιλητή πιο ελκυστικό στον ακροατή, αναφέρουν οι ερευνητές.
Στην έρευνα συμμετείχαν 110 ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες (Άγγλοι και Τσέχοι). Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άντρες ομιλητές και από τις δύο χώρες διαφοροποιούσαν τον τόνο της φωνής τους... ανεβάζοντας κλίμακα, όταν μιλούσαν σε γυναίκες που τους άρεσαν.
Αντίθετα, όταν συνομιλούσαν με άτομα του αντίθετου φύλου, που δε θεωρούσαν και τόσο ελκυστικά, «χαμήλωναν» τη φωνή τους κάνοντάς τη πιο «βαθιά».
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, Juan David Leongómez, είναι σημαντικό για τους άντρες να πιστεύουν ότι ακούγονται «αρρενωποί», ωστόσο αυτή η «ακραία αρρενωπότητα» μπορεί να συσχετιστεί με αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως η τάση για αυξημένη επιθετικότητα και ασυδοσία.
«Αυτό βάζει τους άντρες σε δίλημμα, επειδή πρέπει να μεταφέρει δύο φαινομενικά αντιφατικά μηνύματα την ίδια στιγμή: "Είμαι ένας αρρενωπός άντρας" και "Μπορώ να γίνω καλός σύντροφος και πατέρας"».
Σύμφωνα με τον Mr Leongómez, οι γυναίκες από την πλευρά τους θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άντρες με την πιο «ανεβασμένη» φωνή.
Όπως και να 'χει αυτές οι φωνητικές διαφοροποιήσεις είναι πολύ λεπτές και δεν γίνονται συνειδητά από τον ομιλητή.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour.
newsbeast.gr