Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/14

Ζώδια & Υποκρισία.. Ποιος είναι ο καλύτερος Θεατρίνος.. by F’Ariel!


Διανύουμε άλλωστε την εποχή της απόλυτης υποκρισίας, γιατί να μην αναφερθώ και σε αυτό το θέμα.. Δε γνωρίζει κανείς πλέον, από αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά, πόσα είναι αλήθεια και πόσα ψέματα. Το νόμισμα έχει γυρίσει από την άλλη την όψη, δηλαδή
ακόμα και οι πλούσιοι κρύβονται, υποκρίνονται μια φτώχια και μια κακομοιριά, που απορώ, δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω, να τους τα πει χύμα και τσουβαλάτα..??

Ρε φίλε τόσα χρόνια, είχες αμάξια, κότερο, λεφτά, ζωή στο εξωτερικό, γνωριμίες, λούσα, εφέ, ξαφνικά τι τα έκανες? Τα έκρυψες κάτω από τη γη, για να αποφύγεις τη φορολογία? Στα πήρε μήπως το εύρηκα? Γίνεσαι γελοίος, γιατί το χρήμα δε κρύβεται, και τρύπιο παλτό να φορέσεις! Κάτι θα σε μαρτυρήσει. Ίσως και το παπούτσι, ίσως και τα καλά λιμαρισμένα νύχια σου.. Άσε το.. Δέξου ποιος είσαι και τι έχεις. Και ας είσαι λαμόγιο!!

Ο έρωτας, ποιος έρωτας? Ο φόβος έχει ποτίσει για τα καλά μέσα μας και αν δεν υπάρχει κάτι να πιαστείς, ούτε έρωτας, ούτε αγάπη, ούτε η αλήθεια. Το απόλυτο κενό. Γιατί προσποιείσαι τότε την ερωτευμένη, ενώ δεν είσαι? Γιατί πιέζεις τον εαυτό σου για μια κατάσταση που σου φέρνει δυστυχία και πόνο? Αφού σου έφυγε. Ξεθώριασε, γιατί δε λες την αλήθεια στο σύντροφό σου? Τι φοβάσαι? Τη μοναξιά και την απόρριψη? Υποκρισία λέγεται αυτό. Κακό πράγμα, όμως συμβαίνει, σχεδόν σε όλους! Ανασφάλεια λέγεται, γιατί δεν έχεις το σθένος να παλέψεις για την αλήθεια και ας μείνεις μόνη, δε πειράζει. Όλα θέλουν το χρόνο τους..

Καριέρα, κοπιάζουμε για τους τίτλους και τα λάφυρα! Αναρωτήθηκες εσύ που έγινες manager και πλέον τα τσεπώνεις σε εποχές παράξενες, ποιον ποδοπάτησες, ποιον εκμεταλλεύθηκες, ποιος είναι πιο ικανός από εσένα, αλλά τη θέση τη πήρες και την απολαμβάνεις.. Κοιμάσαι καλά τα βράδια? Μπορεί όντως να είσαι ικανός, όμως υπάρχουν και ικανότεροι, που κινούνται ανάμεσά μας, είναι ο άγνωστος Κώστας, η άγνωστη Μαρία, που σκίζεται να σε εξυπηρετήσει και έχει τις λύσεις στο τσεπάκι, για το κάθε πρόβλημα. Μήπως να τους έδινες ένα μπόνους?

Όπου και αν κοιτάξω βλέπω εικόνες που μου προκαλούν μια θλίψη, γιατί όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά πάντα ο πιο πονηρός και πιο έξυπνος, θα μας προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς θα είμαστε στην αναμονή με το σταυρό στο χέρι.

Τελικά ποιος είναι καλύτερος, ο Θεατρίνος, ή ο άλλος σου ο εαυτός??


Κριός
Εσύ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Δεν είσαι θεατρίνος, δε σου αρέσουν τα ψέματα και ότι έχεις σου αρέσει να το δείχνεις γιατί σίγουρα το έχεις αποκτήσει με κόπο και ιδρώτα. Μπορεί να είσαι σε όλα σου τέλειος, όμως στον έρωτα έχεις ένα θέμα. Εκεί, ο κίνδυνος μιας απιστίας, θα μπορούσε να σου αναστατώσει όλη τη ζωή, να μπεις στο κόσμο του ψέματος, αλλά επειδή δεν είσαι καλός θεατρίνος, θα σε πιάσει ο σύντροφός σου και θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Θα σου πρότεινα να βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα και αν χρειαστεί να χωρίσεις κιόλας.

Ταύρος
Το θέατρο όχι δε σου αρέσει, όμως οι συνθήκες σε αναγκάζουν να παίξεις κάποιον ρόλο, έστω για λίγο στη ζωή σου. Κυρίως η γυναίκα μπαίνει σε τέτοια διαδικασία, γιατί ο άντρας απλά βαριέται που ζει. Η ειλικρίνεια και η ντομπροσύνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σου, συνεπώς το ψέμα όχι δε σου ταιριάζει, ούτε το θέατρο μακράς διαρκείας.. Ξεχνάς και μετά λες την αλήθεια και γίνεται ένας χαμός.. Είσαι από τους ανθρώπους που πας με το σταυρό στο χέρι, όμως το πείσμα σου και ο εγωισμός σου, σε φέρνουν πάντα σε πρώτο πλάνο. Όχι δεν είσαι θεατρίνος, θα το ήθελες όμως..

Δίδυμος
Μακάρι να ήξερες και εσύ τι σου αρέσει! Νομίζω είσαι ή του ύψους ή του βάθους. Δηλαδή ή ο καλύτερος θεατρίνος όλων των εποχών, ή καθόλου. Μπορεί να είσαι ο πιο επικοινωνιακός τύπος που υπάρχει, όμως αυτά που μεταφέρεις, τα λόγια των άλλων, τα λες έτσι όπως είναι, απλά τα μαθαίνουν πολλοί και διάφοροι. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Βασικά βαριέσαι να λες ψέματα και να υποκρίνεσαι, γιατί συνέχεια βρίσκεις νέα ενδιαφέροντα που σε συναρπάζουν και φεύγεις από το ένα και πας στο άλλο. Με τόση αστάθεια χρυσό μου, πού να βρεις χρόνο για θέατρο? Βέβαια η άλλη όψη, είναι πιο σκοτεινή, αφού για να έχεις τη πολυτέλεια του να παίξεις θέατρο, κάτι κακό σκαρώνεις..!!

Καρκίνος
Το έχεις και το παρά έχεις, παραδέξου το! Είσαι ένας πολύ καλός θεατρίνος, φτιάχνεις και δικούς σου ψεύτικους κόσμους και πάντα και παντού πρωταγωνιστείς. Μη παρεξηγείσαι, είναι στη φύση σου αυτό, αφού ειλικρινά, ποτέ δεν εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου και τις προθέσεις σου. Πάντα ακολουθείς τους άλλους, συνήθως δεν αρνείσαι σχεδόν τίποτα και εκεί που όλοι κοιμούνται όρθιοι, κάνεις την επίθεσή σου και βρίσκεσαι μερικά βήματα μπροστά. Συνήθως κάνεις και τις ζαβολιές σου, βγάζεις και κάτι φτυάρια, πάντως είσαι κακό παιδί γενικότερα. Δε σε πιάνουν εύκολα, γιατί η γλυκύτητα σου και το χαμογελαστό σου πρόσωπο, εξαπατούν τους άλλους.

Λέων
Άλλος ένας φοβερός θεατρίνος. Από τη κορυφή ως τα νύχια είναι ο τέλειος ηθοποιός. Επειδή θεωρεί ότι είναι ο βασιλιάς των ζώων και ότι είναι μια αθάνατη ύπαρξη, ο τύπος αυτός, φαντάζεται διάφορα, τα νιώθει στο απόλυτο και τα βιώνει κιόλας. Θεατρίνος σε όλη του τη ζωή, όμως με απίστευτη θετική ενέργεια σε σημείο αυτοκαταστροφικό. Δείχνει ότι έχει λεφτά, όμως η τσέπη άδεια. Ντύνεται ωραία, όμως δεν έχει άλλα ρούχα. Έχει ακριβό αυτοκίνητο, αλλά πληρώνει δόσεις, αιωνίως! Περισσότερο ονειροπόλος και ενθουσιώδης που παρασύρεται στο κόσμο το φανταχτερό και των παραισθήσεων. Ρομαντική ψυχή..

Παρθένος
Κατάσκοπος ναι, θεατρίνος όχι! Δεν έχει το χρόνο για να ασχοληθεί με το θέατρο και τέτοια πεζά πράγματα, αφού όταν θέλει κάτι το κυνηγά με κάθε τρόπο για να το πετύχει. Η λογική, η στρατηγική, η πειθαρχία, είναι τα όπλα του και όχι το θέατρο. Είναι είναι ο τύπος που θα συλλέξει τις πληροφορίες, θα τις κρατήσει για τον εαυτό του, άλλοι θα χρειαστεί να παίξουν το θέατρο για αυτόν. Ο ίδιος πάντα καθαρός και ξάστερος ουρανός, ποτέ δεν εκτίθεται σε τέτοιες πράξεις. Απεχθάνεται το ψέμα!

Ζυγός
Εδώ έχουμε το καλύτερο θεατρίνο όλων των εποχών. Δε χαλάει χατίρι σε κανέναν, με αποτέλεσμα μια να γέρνει από εδώ και μια από εκεί. Ποιος να παρεξηγήσει μια τόσο ρομαντική και ευγενική ψυχή. Εγκεφαλικός τύπος, αντιλαμβάνεται αμέσως τι συμβαίνει γύρω του και σα μια σαύρα μεταμορφώνεται και προσαρμόζεται αμέσως. Δεν έχει κακό στη ψυχή του, το θέατρο τον γλιτώνει από συμφορές και περιττά λόγια. Δύσκολα τον πιάνουν, αφού κάθε σχέση του, έχει και μια βαθύτερη έννοια.. Άξιος και ικανός σε όλα του, δίχως δόλο.. Με μια ματιά και ένα χαμόγελο, έπεσε η κυρία..!

Σκορπιός
Δύσκολη περίπτωση ο Σκορπιός! Θεατρίνος ναι, για κακούς σκοπούς δε! Υποχθόνια και σκοτεινή ύπαρξη, για να μπει σε τέτοια διαδικασία, θα πρέπει να θέλει κάποιον να εκδικηθεί, ή να πάρει το αίμα του πίσω γενικώς! Τόσο καλός θεατρίνος, που ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει τη πραγματικότητα από τη ψευδαίσθηση και τόσο πιστευτός, που ο απέναντί του δε θα του φέρει καμία αντίρρηση. Ενώ δε του αρέσει το ψέμα, σιχαίνεται την υποκρισία, ο ίδιος ως χαρακτήρας, θα τα χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά, με τα τέλεια επιχειρήματα, έτσι ώστε να γίνει αυτό που ο ίδιος θέλει. Πολύ καλός θεατρίνος, επικίνδυνος πολύ!

Τοξότης
Το τρελό αυτό παιδί δεν έχει χρόνο για θέατρο και υποκρισία. Μπορεί βέβαια να λέει τη μισή αλήθεια όμως ποτέ ψέματα. Είναι άτακτος χαρακτήρας, ειλικρινής και πολύ περιπετειώδης, για αυτό ποτέ δε προλαβαίνει να ασχοληθεί με μια ίντριγκα, με ένα κουτσομπολιό ή ακόμα και με το θέατρο. Αδιάφορη ψυχή, αφού έχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει στη ζωή του, από το να αναλώνεται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μπορεί να παίξει για λίγο το παιχνίδι αυτό, αλλά στο τέλος θα αποκαλυφθεί από μόνος του, λόγω αφέλειας και ενθουσιασμού. Όχι, δεν είναι καλός θεατρίνος!

Αιγόκερως
Ο κατάσκοπος αυτός ναι θα παίξει και θέατρο, όχι όμως για πολύ καιρό. Συμφέροντα οικονομικά θα τον μεταμορφώσουν σε οτιδήποτε αρκεί να πετύχει το σκοπό του. Σε θέματα καριέρας είναι στραμμένη όλη του η προσοχή για αυτό και εκεί θα τα παίξει όλα για όλα. Δεν είναι καλός στο θέατρο, σε προσωπικά ζητήματα, αφού ξεχνάει αυτά που έχει πει και εκτίθεται χωρίς λόγω. Προτιμά την αλήθεια και ας είναι ωμή, ψυχρή και ανάποδη, παρά τις κολακείες και τους δηθενισμούς. Ναι για τη καριέρα θα το παίξει το ρόλο του όμως ως εκεί φτάνει. Για λίγο και με κινήσεις περισσότερο στρατηγικής παρά πλαγιομετωπικές. Θέατρο με μεγάλη δόση ειλικρίνειας. Να και κάτι το διαφορετικό!

Υδροχόος
Μεγάλος θεατρίνος ο κύριος Υδροχόος μας! Κυρίως στη προσωπική του ζωή, αφού άλλα θέλει συνήθως και άλλα κάνει. Όμως επειδή δε μαζεύεται ένας τέτοιος χαρακτήρας, θα δοκιμάσει, θα παίξει όλους τους ρόλους, αρκεί να ικανοποιήσει το εγώ του και τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Ο τύπος αυτός, έχει ένα δωμάτιο που κανείς δε γνωρίζει για αυτό είτε στο σπίτι, είτε στη ψυχή του, είτε στο μυαλό του, που τρομάζει ακόμα και τον ίδιο σε κάθε παράξενη περίπτωση. Ο Θεατρίνος, ο ανθρωπιστής, ο προοδευτικός ο τύπος, που γουστάρει να ζει μέσα στη παραίσθηση αρκετά..

Ιχθύες
Εδώ έχουμε μια πολύ παράξενη περίπτωση. Θεατρίνος στη ζωή του τη προσωπική όχι, με τίποτα. Δεν είναι καλός στα ψέματα, προδίδεται από μόνος του, ξεχνάει και γενικά λέει ακόμα και αυτά που δε πρέπει. Όμως μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός αφού η φλέβα του είναι άκρως καλλιτεχνική. Αυτό πώς γίνεται, να μας το εξηγήσει κάποιος να το καταλάβουμε. Τίμιος, ρομαντικός, ειλικρινής, άγαρμπος και πάντα χαμογελαστός, θα σε ξεγελάσει πολύ εύκολα, όμως με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όχι δεν είναι θεατρίνος. Μια ψυχή καλύτερα βγαλμένη από όνειρο..

..ο γραπτός μου ο λόγος βρίσκεται σε σύγχυση.. όπως και το μυαλό μου.. sorry..!!


magicfariel@gmail.com
magicfariel.blogspot.com