Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/8/14

Δίπλα σε γλάστρα με κάνναβη το Ice Bucket του αρχηγού των Γερμανών Πρασίνων

Δίπλα σε γλάστρα με κάνναβη το Ice Bucket του αρχηγού των Γερμανών Πρασίνων





Δίπλα σε ένα φυτό ινδικής κάνναβης στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρισκόταν ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, όταν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του αρχηγού των
Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία "ALS Ice Bucket Challenge".
Ο κ. Τζεμ εμφανίζεται στο βίντεο να καταβρέχεται με έναν κουβά νερό ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του στο Βερολίνο και δίπλα του διακρίνεται ένα φυτό ινδικής κάνναβης.
Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα από την Westdeutsche Allgemeine Zeitung, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για φυτό κάνναβης και δήλωσε ότι «εάν κάποιος θέλει να κάνει χρήση κάνναβης και να αναλάβει το ρίσκο που την συνοδεύει, θα πρέπει, σε μια ελεύθερη κοινωνία, να μπορεί να αποφασίσει μόνος του». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χρήση της κάνναβης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε πρόσωπα κάτω των 18 ετών.
Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων επισήμανε επίσης ότι σκοπός του ήταν «μια ελαφριά πολιτική δήλωση»: το κόμμα του άλλωστε υποστηρίζει την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά της Αστυνομίας πάντως διευκρινίστηκε ότι το φυτό είναι «ξεκάθαρα παράνομο» και «βεβαίως ερευνάται η κάθε παράβαση του Νόμου». Προκειμένου ωστόσο να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, θα πρέπει προηγουμένως να αρθεί η βουλευτική ασυλία του.