Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/14

Μικρό ΣΠΙΤΙ! Πώς να το κάνετε "παλατάκι" με 7 απλές συμβουλές! (PHOTOS)



Μικρό ΣΠΙΤΙ! Πώς να το κάνετε

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα σπίτια με τους άπλετους χώρους που μπορούν να αναδείξουν με τον ιδανικό τρόπο τα έπιπλα και τα λοιπά αντικείμενα ενός σπιτιού. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ένα μικρό σπίτι. Ενα μικρό διαμέρισμα μιας κρεβατοκάμαρας και ενός καθιστικού μπορεί να διεκδικήσει επάξια με τα μεγαλύτερα μια θέση στις σελίδες μεγάλων περιοδικών διακόσμησης. Να είναι λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα στιλάτο, άνετο, ήρεμο και πολυσσελεκτικό.


Βήμα βήμα πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο:
  • Βάλτε την... υπογραφή σας στον μεγάλο τοίχο του καθιστικού
Πίνακες, καδράκια, κορνίζες μπορούν να «στήσουν» μια υπέροχη σύνθεση που θα αντιπροσωπεύει και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη και θα αποτελούν ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο και θα καταστήσουν τον τοίχο κάτι σαν την... υπογραφή του ενοίκου. Είναι καλύτερο τέτοιες συνθέσεις να τοποθετούνται πάνω από απλούς και λιτούς καναπέδες έτσι ώστε να μην χάνονται ανάμεσα στα άλλα έντονα διακοσμητικά στοιχεία του καθιστικού.
  • Τραπεζάκι σε καθαρές γραμμές για να γεμίσει με αντικείμενα
Το coffee table αποτελεί το κλειδί κάθε καθιστικού. Ακόμη και αν το διαμέρισμα είναι μικρό είναι καλό να επιλέγεται ένα μεγάλο τραπεζάκι κοντό και φαρδύ, αλλά σε απλές και λιτές γραμμές. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί να τοποθετηθούν πάνω του πολλά αντικείμενα και πρέπει με κάποιο τρόπο να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

  • Κάντε κέντρο του δωματίου το αντικείμενο που αγαπάτε περισσότερο
Στο διαμέρισμα των φωτογραφιών το αγαπημένο αντικείμενο (σημείο του σπιτιού εν προκειμένω) του ιδιοκτήτη ήταν το τζάκι. Ετσι διακόσμησε το διαμέρισμα κάνοντας το τζάκι το επίκεντρο της διάταξης των υπόλοιπων επίπλων.

  • Λευκοί τοίχοι
Οι λευκοί τοίχοι, ή τουλάχιστον οι τοίχοι σε ανοιχτούς χρωματισμούς κάνουν το διαμέρισμα αφενός να δείχνει μεγαλύτερο, αφετέρου καθαρότερο και πιο φωτεινό καθώς διαχέεται καλύτερα το φως που μπαίνει από τα παράθυρα.

  • Μην αφήνετε καμιά γωνιά ανεκμετάλλευτη
Κάθε τετραγωνικό μέτρο ενός μικρός διαμερίσματος πρέπει να έχει ένα... σκοπό. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, ειδικά σε δύσκολα σημεία, είναι τα ράφια.

  • Φτιάξε το δικό σας... γραφείο
Δημιουργήστε σε μια γωνιά του σπιτιού έναν δικό σας ιδιαίτερο χώρο. Ενα γραφείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ιδιοκτήτη και στο οποίο θα τοποθετηθούν όλα τα αγαπημένου του πράγματα είναι και βολικό και όμορφο.

  • Βάλτε καρέκλες στις άδειες γωνιές
Οι καρέκλες είναι λιγότερο ογκώδεις από ότι οι πολυθρόνες. Ετσι τοποθετώντας κάπου κάπου καρέκλες στις άδειες γωνιές, και έξτρα καθίσματα έχετε και χώρο δεν καταλαμβάνουν. Και μετακινούνται και πανεύκολα για να τοποθετηθούν όπου χρειάζεται αναλόγως της περίστασης. Επίσης, λόγω του ότι τα σχέδια στα οποία κυκλοφορούν είναι απλά ατελείωτα από μόνη της μια καρέκλα μπορεί να προσδώσει σε ένα σπίτι ιδιαίτερο στιλ.


iefimerida