Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/14

Αυστραλία-Νέες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής

Αυστραλία-Νέες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής



Εφόδους σε μια σειρά ακινήτων γύρω από την πόλη της Μελβούρνης πραγματοποίησε την Τρίτη η αυστραλιανή αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρήσεων για τον εντοπισμό ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι όπως εικάζουν οι αρχές σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα.

Η Αυστραλία, η οποία στηρίζει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την καταστολή της δράσης της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ και τη Συρία, βρίσκεται σε επιφυλακή για επιθέσεις είτε από μουσουλμάνους που ασπάζονται τις πεποιθήσεις των ανταρτών του ΙΚ είτε από αυστραλούς πολίτες οι οποίοι είχαν ταξιδέψει σε περιοχές της Μέσης Ανατολής για να ενταχθούν στην οργάνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας 18χρονος ονόματι Αμπντούλ Νουμάν Χαϊντέρ πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε προάστιο της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια εφόδου, αφού πρώτα επιτέθηκε σε όργανα της τάξης με μαχαίρι.
«Η πρόσφατη αυτή επιχείρηση δεν αποτελεί απάντηση στην απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ούτε έχει σχέση με το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία σχετικά με τις εφόδους της Τρίτης.
Πηγή ΦΩΤΟ: twitter‏@Breaking911