Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/14

Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας στις φυλακές Δομοκού

Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας στις φυλακές Δομοκού



Από μέρα σε μέρα αναμένεται η μεταγωγή των έγκλειστων για τρομοκρατία στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», για σήμερα είχε προγραμματιστεί η μεταγωγή των Α. Γιωτόπουλου, Δ. Κουφοντίνα και Ν. Μαζιώτη, καθώς και ακόμη 17 κρατουμένων «αυξημένης επικινδυνότητας».

Ωστόσο, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αποφασίστηκε η μεταφορά τους να γίνει άμεσα μεν, αλλά σταδιακά, προκειμένου να μη δεσμευτούν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις την ίδια μέρα και ώρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία Αθηνών 20 παραγγελίες μεταγωγής, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Εντονη είναι η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Δομοκού, οι οποίοι με έγγραφά τους ενημερώνουν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει για τη μετατροπή του καταστήματος κράτησης σε φυλακή τύπου γ', ενώ ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 23 Δεκεμβρίου σε ελάχιστα σημεία διαφέρει από τον προηγούμενο.
«Οι μόνες εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της φυλακής έγιναν από συνεργείο συναδέλφων και αφορούν το βάψιμο των τοίχων. Για να λειτουργήσει το κατάστημα ως υψίστης ασφαλείας, όπως καταλαβαίνετε, δεν αρκεί αυτό», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης των σωφρονιστικών φυλακών Δομοκού, Γιώργος Γκίζας.
Πηγή: Έθνος