Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/14

Οι φυσικοί δολοφόνοι του λίπους




Τα ένζυμα, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στα βότανα ενεργοποιούν τη λειτουργία οργάνων που διαλύουν το λίπος και δραστηριοποιούν τον μεταβολισμό.
 
- Ροφήματα λιποδιαλύτες
 
Φασκόμηλο: Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό: Εχει λιποδιαλυτική δράση και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Βράστε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό και πίνετε από ένα ποτήρι το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ πριν από το φαγητό.
 
Πράσινο τσάι: Καίει τα λίπη: Είναι πλούσιο σε ενεργά συστατικά που διεγείρουν το κέντρο κορεσμού στον εγκέφαλο, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας. Πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα ζεστό ή κρύο πράσινο τσάι επί έναν μήνα.
 
Χαμομήλι: Αποτοξινώνει τον οργανισμό: Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού χαμομήλι σε σκόνη σε βραστό νερό. Πίνετε 1 με 2 ποτήρια πριν από το φαγητό.
 
Φυτολάκα: Καταπολεμά το τοπικό πάχος: Βράστε 1 φλιτζάνι νερό, αποσύρετέ το από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλάκι ή 10 σταγόνες φυτολάκα και αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά. Σουρώστε το και το έγχυμα είναι έτοιμο. Πίνετε μέχρι 3 φλιτζανάκια την ημέρα.
 
Λουίζα: Ρυθμίζει την όρεξη και τη διούρηση: Ιδανική επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ετοιμάστε έγχυμα με 1 φλιτζάνι νερό και 3 κουταλάκια λουίζα και πίνετε καθημερινά. Αποφύγετέ την αν έχετε υπόταση.
 
Αψιθιά: Μεταβολίζει τους υδατάνθρακες (σάκχαρα): Ενδείκνυται για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά. Ετοιμάστε έγχυμα με 2 κουταλάκια αψιθιά σε 1 φλιτζάνι νερό.
 
Ταραξάκο: Περιορίζει την όρεξη: Μεταβολίζει τα σάκχαρα και τα λίπη – γι’ αυτό και βοηθά υπέρβαρους με αυξημένη χοληστερίνη. Καταναλώστε 1-2 φορές την ημέρα έγχυμα από 2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό. Σε συνδυασμό με τη γλυκόριζα ενισχύει το αδυνάτισμα και την αποτοξίνωση.
 
Γκουαράνα: Κατά της παχυσαρκίας: Περιέχει καφεΐνη και χρησιμοποιείται ευρέως σε αδυνατιστικά χάπια. Θα πρέπει να αποφεύγεται από ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και αγχώδεις διαταραχές. Παρασκευάστε τονωτικά ροφήματα με τους σπόρους του φυτού.
 
Μέντα: Προκαλεί διούρηση: Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέντα σε βραστό νερό. Πίνετε από το αφέψημα κάθε πρωί.
 
Καυτερή πιπεριά: Επιταχύνει τις καύσεις: Περιέχει ένα συστατικό που κινητοποιεί την πέψη και επιταχύνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις. Αντενδείκνυται, όμως, αν έχετε ευαισθησία στο στομάχι και το έντερο.
 
Ιβίσκος: Για υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Eτοιμάστε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.
 
- Ποια είναι τα ιδανικά για αδυνάτισμα…
 
Λεμόνι: Διαλύει το λίπος: Η βιταμίνη C που περιέχει αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγο στυμμένο λεμόνι.
 
Μάραθος: Μειώνει τα κιλά: Βοηθά στην πέψη των λιπαρών τροφών και κατά συνέπεια στο αδυνάτισμα. Ετοιμάστε αφέψημα από σπόρους μάραθου και καταναλώστε καθημερινά.
 
Σημύδα: Κατά της κυτταρίτιδας: Τα φύλλα της βοηθούν στην καύση του λίπους και στην αντιμετώπιση του ουρικού οξέος. Ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ετοιμάστε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε 1 φλιτζάνι νερό.
 
- Η διαδικασία…
 
Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε τα αδυνατιστικά ροφήματα των βοτάνων περίπου 20 λεπτά πριν από το γεύμα και προτείνουν να μεσολαβούν διαστήματα παύσης στην κατανάλωσή τους. Ιδανικό θεωρείται να καταναλώνετε τα ροφήματα για περίπου 2 μήνες, να ακολουθεί διάλειμμα δύο εβδομάδων και έπειτα να συνεχίζετε με χαλαρότερο ρυθμό -παραδείγματος χάριν για έναν μήνα- πριν από το επόμενο διάλειμμα…