Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/14

Στρατούλης: Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση

Στρατούλης: Δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση




«Η Ελλάδα όπως και καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται ως αποικία» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» και σημειώνει ότι βασίζεται στο ότι οι εταίροι στην Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποδεχθούν πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λάβει τη νωπή εντολή του ελληνικού λαού, «διαφορετικά θα έπρεπε να καταργήσουμε από την αρχή τη Δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος όσο ποτέ, αναφέρει, προσθέτοντας: «Θα διεξάγουμε έναν αγώνα στην Ευρώπη και δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση ή εκβιασμό και προς τούτο ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την ψήφο του».
Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει έναν εκλογικό θρίαμβο, έχοντας σαφή στόχο του την απόλυτη πλειοψηφία με την οποία θα σχηματίσει κατόπιν αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια αριστερή κυβέρνηση για την οποία, σε περίπτωση μη συγκέντρωσης απόλυτης πλειοψηφίας, θα μπορούσαν να συζητηθούν ως εταίροι και άλλα κόμματα, όμως μόνον εκείνα που είναι σαφώς κατά της πολιτικής λιτότητας και των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποια κόμματα θα εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή.
Όπως αναφέρει ο κ. Στρατούλης, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τρία πράγματα, θέλοντας κατά πρώτον η Ελλάδα να δανείζεται και πάλι όπως μια κανονική χώρα, ανεξάρτητα από πού και αυτό σημαίνει χωρίς οποιουσδήποτε όρους και κατά δεύτερον να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μια απαλλαγή χρέους, καθώς το πρόγραμμά του προβλέπει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους. Κατά τρίτον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταπολεμήσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του στη «Βίνερ Τσάιτουνγκ», ο Δημήτρης Στρατούλης αξιολογεί ως «πολιτικό Βατερλό για τον Σαμαρά» την έκβαση της προεδρικής εκλογής, κατά την οποία, όπως σημειώνει, ο υποψήφιος Σταύρος Δήμας δεν μπόρεσε και στις τρεις ψηφοφορίες να προσεγγίσει καν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Απεναντίας, όπως δηλώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον στόχο του να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Τώρα, σημειώνει, τον λόγο έχει επιτέλους ο ελληνικός λαός και μπορεί σε ελεύθερες εκλογές να εκφράσει τη βούλησή του, με την ετυμηγορία του να σημαίνει: ή τη συνέχιση από την κυβέρνηση Σαμαρά της πορείας λιτότητας με τις καταστροφικές της συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ή την έναρξη στην Ελλάδα μιας ανασυγκρότησης για επιστροφή στην πορεία της ανάπτυξης.