Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/15

8χρονο κορίτσι βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου

8χρονο κορίτσι βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου




Ένα 8χρονο κορίτσι βοήθησε τον επιστήμονα πατέρα του να κάνει μια σοβαρή επιστημονική ανακάλυψη ενώ συζητούσαν την ώρα του φαγητού.

Η μικρή Καμίλα έδωσε την ιδέα στον πατέρα της, καθηγητή Μάικλ Λισάντι για έναν τρόπο αντιμετώπισης των καρκινικών κυττάρων.
Όταν ο καθηγητής συζητούσε με την οικογένειά του τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση του καρκίνου, δεν φανταζόταν ότι η μικρή του κόρη παρακολουθούσε τη συζήτηση και είχε τη δική της άποψη. Όταν τη ρώτησε τι θα έκανε εκείνη για να πολεμήσει τον καρκίνο έλαβε μια απλή απάντηση που όμως τον ενέπνευσε.
Η Καμίλα είπε απλά ότι οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι παίρνουν αντιβιοτικά.
Ο καθηγητής, διευθυντής του  Breakthrough Breast Cancer Unit  αποφάσισε να κοιτάξει τα αποτελέσματα των φαρμάκων στο μιτοχόνδρια των καρκινικών κυττάρων. Ανακάλυψε ότι κάποιες από τις θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε άλλες ασθένειες, μπορούν να είναι αποτελεσματικές και στη θεραπεία κάποιων ειδών καρκίνου. Ο καθηγητής πιστεύει ότι συχνά οι λύσεις βρίσκονται στις απλές σκέψεις που οι ενήλικες δεν μπορούν να κάνουν λόγω της τεράστιας γκάμας πληροφοριών που έχουν.
Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για μια νέα πορεία για τη θεραπεία του καρκίνου.
Πηγή: The Mirror