Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/15

TOP 10: Τα καλύτερα ethnic εστιατόρια της Αθήνας!


TOP 10: Τα καλύτερα ethnic εστιατόρια της Αθήνας!

Χρώματα, αρώματα και γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη προσγειώνονται στον πάντοτε ενημερωμένο γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας, που θα σε εκπλήξει με το εύρος επιλογών που προσφέρει όσον αφορά την ethnic κουζίνα. Ένα ταξίδι που σε μεταφέρει από την... αλέγκρα κουζίνα της Ιβηρικής χερσονήσου στα βάθη της Ανατολής και από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μέχρι το Μεξικό, με... διαβατήριο το αφιέρωμα του AthensMagazine.gr.

Ξεχωρίσαμε για εσάς 10 γευστικά spots της πόλης όπου το φαγητό είναι υπόθεση... διεθνών σχέσεων. Καλή σας όρεξη!

L'ahuri: Πέντε χώρες, πέντε κουζίνες και ένα... γευστικό ταξίδι που έχει ως αφετηρία το Περιστέρι!
Πέντε χώρες, πέντε κουζίνες και ένα... γευστικό ταξίδι που έχει ως αφετηρία το Περιστέρι. "Όχι" το L'ahuri δεν αποτελεί ένα ακόμα ethnic εστιατόριο της Αθήνας, αλλά ξεχωρίζει με το πολυεθνικό στυλ του, τόσο χάρη στο... θεματικό ντεκορ του, όσο και στα πιάτα που έχουν "ξεπηδήσει" από Πολίτικες, Ελληνικές, Μεξικάνικες, Αμερικάνικες και Ιταλικές συνταγές!
Περισσότερα για το L'ahuri εδώ


The Sushi bar: Εκεί όπου γνωρίζουν το σούσι καλύτερα από τον καθένα!
Με το sushi και γενικότερα την fushion κουζίνα να αποτελούν ένα από τα πιο πρόσφατα trends στην πρωτεύουσα, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και εσύ. Για την πιο αυθεντική εκδοχή του σούσι λοιπόν δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τους... πρωτοπόρους. Όπου... πρωτοπόρο βάλε The Sushi Bar και θα με θυμηθείς. Σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, είναι ιδανικά για ξεχωριστές όσο και νόστιμες βραδιές.
Περισσότερα για το Sushi bar εδώ


La Gabinoteca: Jamón, tapas, βάσκικη κουζίνα και άρωμα Μαδρίτης στην Κηφισιά!
Το περίφημο tapas bar της Μαδρίτης απέκτησε το μικρό του αδερφάκι στην Αθήνα και την Κηφισιά! Το La Gabinoteca λοιπόν ήρθε και στην Ελλάδα με ένα all day concept, που ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ, συνεχίζει αργότερα με κρύα πιάτα και έπειτα με συνταγές της Βάσκικης κουζίνας (με πινελιές... μοριακής), ενώ όταν τα φώτα χαμηλώνουν αποκτά ύφος bar με κλασικά, signature αλλά και custom cocktails, αρκετά από τα οποία έχουν -τί άλλο- ισπανικές επιρροές.
Περισσότερα για το La Gabinoteca εδώ


Bistecca: Μια... νόστιμη έκπληξη στα Μελίσσια!
Η κουζίνα του Bistecca που συνδέει την Ιταλία με την Αμερική: Bistecca alla Fiorentina, risotto με μανιτάρια και λάδι τρούφας, και μπριζόλα tomahawk (ή αλλιώς την μπριζόλα 'Ινδιάνικο τσεκούρι.') είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα σε κάνουν να καταλάβεις ακριβώς τί εννοούμε χωρίς ωστόσο να υπολείπεται κανένα από τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.
Περισσότερα για το Bistecca εδώ
Bistecca: Μια... νόστιμη έκπληξη στα Μελίσσια!


El Taco Bueno: Μια αυθεντική μεξικάνικη εμπειρία στο Χαλάνδρι!
Η φήμη που συνοδεύει το El Taco Bueno, ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο χώρο της απαιτητικής μεξικάνικης κουζίνας, δεν είναι καθόλου τυχαία. Χτίστηκε μέσα από την σταθερή σχέση που έχει δημιουργηθεί με τους φίλους του El Taco Bueno, ικανοποιώντας τις ανάγκες για αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, σε χώρους οικείους, προσιτούς και φιλικούς για όλους.
Περισσότερα για το El Taco Bueno εδώ


Yamato: Ακριβώς όπως θα έτρωγες στην Ιαπωνία, στο Παγκράτι!
Για να φας ακριβώς όπως θα έτρωγες στην Ιαπωνία, αρκεί να εμπιστευθείς το Yamato. Το ιαπωνικό εστιατόριο σου παρουσιάζει με τον απολαυστικό και γευστικό τρόπο την αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, σε ένα λιτό και φιλικό χώρο. Οι Ιάπωνες ιδιοκτήτες, με εμπειρία 40 ετών αλλά και την τεχνογνωσία του αγαπημένου Furin Kazan, φροντίζουν να γευθείς τα καλύτερα πιάτα, όλα φτιαγμένα με αγνά ελληνικά υλικά.
Περισσότερα για το Yamato εδώ


Ο Κήπος της Εδέμ: Γευστικές απολαύσεις από τα βάθη της Ανατολής στο Μαρούσι!
Ο ανανεωμένος χώρος που θυμίζει Ανατολή, κεντρίζει το μάτι του επισκέπτη και τον βάζει άμεσα σε ενδιαφέρον για την γευστική μυσταγωγία, που πρόκειται να βιώσει. Με την υπογραφή του Τάσου Καράμπελα, Ο Κήπος της Εδέμ ξαναδημιουργήθηκε και σε καλεί να ανακαλύψεις το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσεις εδέσματα λιβανέζικης κουζίνας!
Περισσότερα για τον Kήπο της Εδέμ εδώ


Indi go: Από την Γλυφάδα στα γευστικά μονοπάτια της Ινδίας!
Η Ινδική Κουζίνα είναι ένας μυστικιστικός κόσμος βοτάνων και μπαχαρικών που αντανακλά ένα τέλειο μίγμα των διαφόρων πολιτισμών και εποχών. Η ιστορία της ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου 5. 000 χρόνια πριν. Από εκεί και έπειτα εξελίχθηκε σταδιακά με τις εναλλαγές των διαφόρων πληθυσμών μέχρι να πάρει την μορφή που έχει σήμερα. Η μαγειρική, στην Ινδία, θεωρείται τέχνη και τα γεύματα αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες ώστε η οικογένεια να περάσει χρόνο μαζί. Τα περισσότερα γεύματα περιλαμβάνουν πολλά πιάτα, όπως ρύζι, ψωμί, κρέας, λαχανικά και επιδόρπιο.
Περισσότερα για το Indi go εδώ

Paella Barcelona: Ένα απολαυστικό ταξίδι στις αυθεντικές ισπανικές γεύσεις μέσω... Παγκρατίου!
Ένας λιλιπούτειος αλλά ζεστός χώρος στο Παγκράτι, βαμμένος στα χρώματα του πάθους και με ατμόσφαιρα ενός κλασικού ισπανικού μαγαζιού σε... ταξιδεύει εδώ και δυο χρόνια στα μυστικά της ισπανικής κουζίνας προσφέροντάς σου το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Ιβηρικής.
Περισσότερα για το Paella Barcelona εδώ
Paella Barcelona: Ένα απολαυστικό ταξίδι στις αυθεντικές ισπανικές γεύσεις μέσω... Παγκρατίου!

Kebab & Curry: Για τους λάτρεις του γνήσιου Ινδικού, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πειραιά!
Εάν πραγματικά αγαπάς τις ιδιαίτερες γεύσεις και την πικάντικη κουζίνα από την Ινδία, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Kebab & Curry. Το παραδοσιακό ινδικό εστιατόριο ακολουθεί εδώ και 8 περίπου χρόνια την ίδια επιτυχημένη συνταγή...
Περισσότερα για το Kebab & Curry εδώ
Kebab&Curry: Για τους λάτρεις του γνήσιου Ινδικού, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πειραιά!