Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/15

TOP 5+1: Πού θα πιεις τον καλύτερο καφέ στην Αθήνα;;;


TOP 5+1: Πού θα πιεις τον καλύτερο καφέ στην Αθήνα;;;

Άλλοι ξεκινούν τη μέρα τους με έναν δυνατό καφέ, άλλοι πίνουν... ανά τρίωρο και άλλοι πειραματίζονται με πολλές και εξωτικές ποικιλίες. Ο καφές δεν είναι απλό πράγμα και αποτελεί για εμάς τους Έλληνες ολόκληρη... ιεροτελεστία. Έτσι και εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 5 μέρη της πρωτεύουσας που θα τον απολαύσετε με στυλ... ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο!


Από τα πρώτα στέκια στην Αθήνα όπου ο καφές αναδείχθηκε τόσο πολύ. Στην hip Πλατεία Αγίας Ειρήνης λοιπόν θα πιεις έναν από τους καλύτερους με διαφορά καφέδες της χώρας, εκτός απο τα καταπληκτικά cocktails του Τεό Σπυρόπουλου
(Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2)

TAF COFFEE
Ένα μικρό μαγαζί κοντά στην Ομόνοια, αλλά μικρό μόνο στο μάτι, αφού οι barista του Taf Coffee έχουν βραβευτεί πολλές φορές (και παγκοσμίως) για το επίπεδο του espresso που παράγουν.
(Εμμανουήλ Μπενάκη 7)

Στο Περιστέρι... ψήνουν οι ίδιοι τα "φασόλια" τους, σε ένα χαλαρό και παρεΐστικο περιβάλλον. Το Mind the Cup μάλιστα ανήκει και στα 25 καλύτερα cafe του κόσμου σύμφωνα με το Buzzfeed!
(Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι)

KAYA
Το Kaya είναι η μεγάλη εξαίρεση, τόσο σε format όσο και... στα πάντα. Ένα μακρόστενο... παραλληλόγραμμο με μια βιτρίνα που σου επιτρέπει να βλέπεις τον barista να φτιάχνει τον τέλειο καφέ (σε πακέτο) πίσω από την μεγάλη μπάρα που είναι φτιαγμένη από ένα τέλειο ξύλο που δεν θυμάμαι πως λέγεται.
(Βουλής 7, Στοά Μπολάνη)
Ξέχνα όσα γνώριζες για τις... συμβατικές καντίνες. Αυτή εδώ είναι... καρφωμένη στο έδαφος και περιτριγυρίζεται από υπαίθριες σόμπες και μαξιλάρες. Eκτός από ευφάνταστα cocktails, εδώ σου σερβίρουν και εκλεκτό καφέ (δοκιμάστε τον με κόκκο Αιθιοπίας)
(Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω)

ΝΟΜΑD
Το Nomad αποτελεί ένα από τα στέκια του Χαλανδρίου πυο διαθέτουν μοναδικό χαρακτήρα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το... εντοπίζεις από την μυρωδιά που φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Πολλές ποικιλίες που περνούν από το καβουρδιστήρι του μαγαζιού αλλά και θαυμάσια cocktails για όταν χαμηλώσουν τα φώτα!
(Θουκιδίδου 3, Χαλάνδρι τηλ. 210 6851051)