Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/15

Γιατί όλο και περισσότερες έγκυες προτιμούν την ομοιοπαθητική;




 

Η εγκυμοσύνη αποτελεί για κάθε γυναίκα μία ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία. Μία εμπειρία που πριν ακόμα τη ζήσει,  την έχει χρωματίσει με αποχρώσεις διαφόρων συναισθημάτων όπως προσδοκία, αμφιβολία, αγωνία και καρτερικότητα.

 
Από τη στιγμή ωστόσο της επιβεβαίωσης της σύλληψης, το κέντρο βάρους των συναισθημάτων μετατίθεται στην ευχή και την αγωνία όλη η κλινική πορεία της εγκυμοσύνης να είναι φυσιολογική για την μητέρα και το έμβρυο.  

Υπό  την απαραίτητη γυναικολογική επίβλεψη, η μέλλουσα μητέρα θα κληθεί να ανταποκριθεί σε μία σειρά σταδιακών αλλαγών τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχοδιανοητικό επίπεδο, που βέβαια οφείλονται  στις  νευρο-ορμονικές  διακυμάνσεις που χαρακτηρίζουν τα διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης. Σε πολλές  περιπτώσεις και ιδιαίτερα στο πρώτο ευαίσθητο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ενώ η αποφυγή φαρμάκων είναι αναγκαία, η βίωση κάποιων συμπτωμάτων από την έγκυο, καθιστούν την καθημερινότητά της δύσκολή.  Η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά σημαντική βοήθεια στην έγκυο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεδομένης της υπερ-αραιωμένης φύσης των Ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για την έγκυο όσο και για το έμβρυο. Δεν έχουν παρενέργειες, καθώς δεν στοχεύουν στο σύμπτωμα, αλλά στην βέλτιστη νευρο-ορμονική και ανοσολογική ομοιοστασία του ανθρώπινου οργανισμού. Χρησιμοποιούνται στη γυναικολογία και στη μαιευτική αδιάλειπτα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να αποσυρθεί ούτε ένα λόγω παρενεργειών. Τα τελευταία δε χρόνια, πολλοί σύγχρονοι γυναικολόγοι και μαίες σε όλο τον κόσμο έχουν εκπαιδευτεί στην Ομοιοπαθητική Ιατρική,   παρέχοντας στις ασθενείς τους ένα επιπλέον θεραπευτικό εργαλείο, χρήσιμο, ακίνδυνο και αποτελεσματικό. Στα έγκυρα παγκόσμια γυναικολογικά και μαιευτικά ιατρικά περιοδικά, υπάρχουν άρθρα και ανασκοπήσεις που δικαιολογούν επιστημονικά αυτήν την προσέγγιση. 
            Η ζάλη, η αδυναμία, οι γαστρεντερικές διαταραχές με ναυτία και εμέτους, οι διαταραχές της όρεξης και των κενώσεων,  οι κεφαλαλγίες, οι μεταβολικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένου και του θυρεοειδούς, οι  υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, οι αγγειακές διαταραχές ιδιαίτερα των κάτων άκρων και βέβαια οι ψυχικές διαταραχές που μπορούν να εμφανιστούν, αποτελούν μόνο μικρή αναφορά της καθημερινής κλινικής πράξης και προσφοράς της Ομοιοπαθητικής στην έγκυο. Ενδιαφέρον είναι πάντα το γεγονός ότι το αποτέλεσμα μία τέτοιας ήπιας θεραπευτικής προσέγγισης εξαρτάται από τη σωστή εξατομικευμένη προσέγγιση της ασθενούς από τον Ομοιοπαθητικό ιατρό. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικό νευρο-ορμονικό προφίλ και χρήζει εξατομικευμένης ομοιοπαθητικής θεραπείας για να επιτευχθούν τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Αυτό προϋποθέτει καλά εκπαιδευμένους ομοιοπαθητικούς ιατρούς που συνεργάζονται απόλυτα με τον ειδικό γυναικολόγο και τη μαία με στόχο το βέλτιστο θεραπευτικό όφελος της εγκύου. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε καθημερινά χειροπιαστά δείγματα αυτής της συνεργασίας που εγγυάται η καλή εκπαίδευση των Ελλήνων Ομοιοπαθητικών Ιατρών. 
 
Πηγή: www.classical-homeopathy.gr