Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/15

5 τρόποι να προστατέψεις το παιδί από ιώσεις και κρύο



Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού δεν είναι αποκλειστικά θέμα καλών γονιδίων. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολλά «εργαλεία» για να το ενισχύσετε.Πάρτε άμεσα δραστικά μέτρα, για να προετοιμάσετε τον οργανισμό του να αμυνθεί αποτελεσματικά στα μικρόβια. 
Ορίστε πώς!

1. Ξεκινήστε με σωστή διατροφή. Όταν ο οργανισμός του βομβαρδίζεται με συντηρητικά, αλλεργιογόνες ουσίες, πρόσθετα τροφίμων και ζάχαρη, το ανοσοποιητικό του σύστημα εξασθενεί. Γι’ αυτό φροντίστε να αντικαταστήσετε τα παραπάνω με φρέσκα λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, αυγά και κρέας. 

2. Αυξήστε τα προβιοτικά. Πρόκειται για βοηθητικά βακτήρια, τα οποία προστατεύουν το πεπτικό σύστημα, βοηθούν στη χώνεψη και την αποβολή των τοξινών και προφυλάσσουν από ιούς. Όταν η ισορροπία τους διαταράσσεται, παρατηρείται μειωμένη δυνατότητα του παιδικού οργανισμού να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις. Προσπαθήστε, λοιπόν, να εμπλουτίσετε τη διατροφή του με γαλακτοκομικά προϊόντα. 

3. Εξασφαλίστε του ηρεμία. Τα παιδιά έχουν την ίδια αντίδραση στο άγχος με τους ενήλικες. Οι ορμόνες του στρες αυξάνονται επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μη φορτώνετε το πρόγραμμά του, έτσι ώστε να έχει αρκετό χρόνο για παιχνίδι και ξεκούραση. 

4. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάται αρκετά. Ανάλογα με την ηλικία του χρειάζεται 10 με 14 ώρες ύπνου καθημερινά, κατά προτίμηση στο σκοτάδι και με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές απενεργοποιημένες. Πρόκειται για βασικές προϋποθέσεις, για να έχει έναν ποιοτικό ύπνο που θα ενδυναμώσει τον οργανισμό του.