Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/6/15

Σύνταξη και στους άγαμους γιους αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο



Σύνταξη και στους άγαμους γιους αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο
Σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου ή συνταξιούχου, λειτουργού, στρατιωτικού, θα μπορούν πλέον να εισπράττουν, όχι μόνο οι κόρες, αλλά και οι υιοί αυτών, μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Κοινωνία Ώρα mega”, το Ελεγκτικό Συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψη του τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες διαβίωσης, προχωρά στην πλήρη εξομοίωση των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες τα παιδιά -είτε αγόρια, είτε κορίτσια- μπορούν να εισπράττουν πλέον σύνταξη λόγω του θανάτου του γονέα τους.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση-σταθμό, θα πρέπει στο εξής οι γιοι δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών κ.λπ. να μπορούν να εισπράττουν ελεύθερα τη σύνταξη που δικαιούνται από τον εκλιπόντα πατέρα τους και μετά την ενηλικίωσή τους ή και μετά τη συμπλήρωση του 22ου ή 24ου έτους (εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, αντίστοιχα) για όσο διάστημα παραμένουν άγαμοι.
Έτσι, μοναδικό κριτήριο για τη λήψη της σύνταξης θα είναι η προϋπόθεση ότι κάποιος δεν έχει παντρευτεί (όπως, δηλαδή, ακριβώς προβλέπεται για τις γυναίκες), ενώ κρίνεται ότι πρέπει να θεωρηθούν αντισυνταγματικά και ανίσχυρα διάφορα επιπλέον κριτήρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα μόνο για τους άνδρες, όπως ανικανότητα προς εργασία κατά 50%, συνέχιση σπουδών (μέχρι το 22ο ή 24ο έτος) κ.λπ.