Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/15

Ταραχή στα κόμματα μετά τις αποκαλύψεις του Λεβέντη...




Εξακολουθεί να αλωνίζει στα τηλεοπτικά πλατό και στην πολιτική...
σκηνή ο Βασίλης Λεβέντης προσπαθώντας να γίνει  παράγοντας των εξελίξεων και προκαλώντας πονοκεφάλους στα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.    Ο κ. Λεβέντης συνέχισε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις,  βάζοντας στο στόχαστρό του αυτή την φορά τον υποψήφιο για τη ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το Ποτάμι.

 Ο κ. Λεβέντης αφού έπλεξε το εγκώμιο του Βαγγέλη Μεϊμαράκης και στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητστοτάκη επανέλαβε τις γνωστές του προτάσεις για οικουμενική κυβέρνηση ενώ σημείωσε ότι δεν συμμετέχει σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα στήριξε «τον φίλο του» εδώ και 30 χρόνια Αλέκο Φλαμπουράρη με τον οποίο όπως είπε μιλάει συχνά, αλλά ο υπουργός δεν του έχει προτείνει συνεργασία με την κυβέρνηση. «Δεν ενδιαφέρομαι να γίνω υπουργός, αλλά το κόμμα μου μπορεί να στηρίξει μια οικουμενική κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος των Κεντρώων και πρόσθεσε ότι  θα πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία ζητώντας συνάντηση και με το νέο αρχηγό της ΝΔ.   Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμο, ανέφερε ότι δύο-τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του στη Βουλή, και του είπε: «Θέλω να σας πω ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος, να ρίξουμε την κυβέρνηση». Ο ίδιος, όπως είπε, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή, λίγα μέτρα πιο πίσω.

Ακολούθως έστρεψε τα πυρά του ενάντια στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «ακόμη και οικουμενική να γίνει αμφιβάλλω αν θα συμμετάσχουν γιατί έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι όποιος ακουμπάει μια κυβέρνηση τώρα που παίρνει και δυσάρεστα μέτρα, χάνει ψήφους. Έχουν πρωτοφανή έχθρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξήγητη».     Οι συνεχείς παρεμβάσεις όμως του κ. Λεβέντη προκάλεσαν έντονες αν και παρασκηνιακές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη και βουλευτές του κόμματος διεμήνυσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν είναι δυνατόν να «φτιάχνουμε το πολιτικό προφίλ του κ. Λεβέντη ξεχνώντας το παρελθόν του αλλά και τις σχέσεις του με παράγοντες των ΜΜΕ ή να δίνουμε την εντύπωση ότι θα συγκυβερνήσουμε μαζί του». Επιπλέον σημειώνουν στο κυβερνών κόμμα δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση φοβάται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στέλνονται μηνύματα ηττοπάθειας. Το Μέγαρο Μαξίμου καθυστερημένα έδωσε γραμμή να σταματήσουν οι σχετικές αναφορές και επανέλαβε ότι τα περί συνεργασίας με τους Κεντρώους είναι προσωπικές απόψεις όσων τις εκφράζουν.  

Παρόλα αυτά όμως στο θέμα επανήλθε χθες ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος δήλωσε: «Δεν είμαι στη θέση του Βασίλη Λεβέντη και δεν μπορώ να σας απαντήσω εάν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση. Εγώ είπα ότι ο κ. Λεβέντης δεν ανήκει στο πολιτικό παρελθόν της χώρας και κάποιες απόψεις του έχουν ενδιαφέρον. Δεν του έκανα καμία πρόσκληση συμμετοχής. Εάν θα πάρει μέρος ή όχι, είναι υπόθεση των συλλογικών οργάνων της κυβέρνησης που θα αποφασίσει...».   Στις αναφορές του Βασίλη Λεβέντη απάντησε το Ποτάμι: «Όταν ήταν εκτός Βουλής ειδικευόταν στις κατάρες, τώρα εξασκείται στα ψεύδη. Είναι κι αυτό μια πρόοδος».   Στο θέμα όμως παρενέβη και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Είναι άκρως σοβαρή για να περάσει "στο ντούκου" η αποκάλυψη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη...

Μόνο που ο κ. Λεβέντης οφείλει να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες». Ξεχνώντας ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε πει ότι ο Πάνος Καμμένος δέχεται υποδείξεις από τον Κώστα Καραμανλή, οι ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν τις δηλώσεις του για να επιτεθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους: «Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει σαφέστατα τόσο το σκοτεινό Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται ακόμη κάτω από τη βαριά σκιά του Βενιζέλου, καθώς δείχνει ότι απεργάζονται στο παρασκήνιο σχέδια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης. Οι προθέσεις και οι στόχοι των δύο κομμάτων είναι άλλωστε εμφανείς. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες».