Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/16

Γιατί η Αλ-Νούσρα μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS




Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης τρέμει τη δράση του ISIS ή Daesh όπως μετονομάστηκε εσχάτως μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να αποτελέσει αρκούντως σοβαρότερη απειλή για το Δυτικό κόσμο...


Μια νέα έκθεση σχετικά με τις απειλές στην Αμερική που εκδόθηκε από το American Enterprise Institute και το Institute for the Study of War υποστηρίζει ότι η Jabhat al-Nusra, το συριακό.... υποκατάστημα της Αλ Κάιντα, είναι "πολύ πιο επικίνδυνο για τις ΗΠΑ από ό, τι το μοντέλο του ISIS σε μακροπρόθεσμη βάση" Γιατί;

Όπως εξηγεί η έρευνα , ο ISIS αποξενώνει τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο με τις τρομακτικές εκτελέσεις, τους βιασμούς και την αναγκαστική δια της βίας υποταγή στην ιδεολογία του.
Από την άλλη πλευρά η Al-Nusra ακολουθεί μια πιο σταδιακή και έξυπνη στρατηγική. Παρέχει υπηρεσίες σε Σύριους, χτίζει ισχυρές σχέσεις με τις τοπικές κοινότητες και επικεντρώνεται κυρίως στην καταπολέμηση της κυβέρνησης Άσαντ.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα σε θέματα Μέσης Ανατολή Φρεντ Κάγκαν, η ομάδα "διαπλέκεται ήσυχα με το συριακό πληθυσμό και τη συριακή αντιπολίτευση. ... Περιμένει να ανοίξει τα φτερά της και να απλώσει το το μανδύα του παγκόσμιου τζιχάντ όταν το ISIS καταπέσει"

Συμπέρασμα; Νικώντας τον ISIS δεν θα νικήσει η Δύση την ισλαμιστική τρομοκρατία. Σε μια πρόσφατη έκθεση αναφέρονται 83 διαφορετικές ομάδες ισλαμιστών που έχουν ταξινομηθεί ως «τρομοκρατικές οργανώσεις».