Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/16

Λεβέντης: "Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς..."




«Ξέρατε όταν αναβάλατε την ημέρα της διεξαγωγής αυτής της...
συζήτησης, ότι θέλετε να οξύνετε το κλίμα και δεν προσφερόταν η μέρα. Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς και κάποιοι αγωνίζονται για να μας πείσουν ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Εάν ακούγαμε τον κ. Τσίπρα θα νομίζαμε πως ζούμε σε μία καταπληκτική χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μας παρουσίασε μια ΝΔ τέλεια. Τότε γιατί έφυγε ο κόσμος από τη ΝΔ, αφού ήταν τόσο καλή; Ήταν βλάκας ο κόσμος; Οι συζητήσεις εδώ μέσα ομοιάζουν με θέατρο του παραλόγου. Δεν ξέρω κατά πόσο μας πιστεύουν αυτοί που μας ακούνε» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

«Βάζετε τον κ. Κουρουμπλή να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ευτυχώς που δεν βλέπει ο άνθρωπος. Μιλάει για αναλογική. Εγώ κυρίες και κύριοι γνωρίζω μόνο την απλή αναλογική. Αυτό που ήταν πάντα αίτημα της Αριστεράς και τώρα το ξεχάσατε. Ούτε αναλογικότερα συστήματα, ούτε τέτοια τερτίπια. Μια είναι η απλή αναλογική στην οποία ο νικητής θέλει 50+1» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Κατηγορείτε τον κ. Μάρδα ότι θα βρει στους πρόσφυγες λεφτά. Μα το νόμο αυτό εσείς τον ψηφίσατε. Αν υπάρχει ανοησία, συμμετέχετε στον πυρήνα της ανοησίας. Όπως η σουπιά ρίχνει μελάνι για να θολώνει τα νερά έτσι και ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται μπροστά σε μια καταιγίδα νέων φόρων θέλει να μας πείσει ότι μάχεται κατά της διαφθοράς. Ε, κάντε το! Τι περιμένετε;».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην προοπτική σχηματισμού μιας οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Λεβέντης, είπε: «Πρότεινα μια κυβέρνηση 240 εδρών. Για να έρθουν επενδύσεις και να δουν οι Ευρωπαίοι ότι είμαστε ενωμένοι και να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους. Να μαλακώσουν γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας λέει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε εσείς τα νέα μέτρα και εκείνοι θα μας κόψουν το χρέος. Ο λόγος μου κάποιους δεν τους συμφέρει αλλά εγώ θα συνεχίσω. Να θυμάστε, μετά από χρόνια, πως ένας Βασίλης Λεβέντης, που μετά από 35 χρόνων προσπάθεια μπήκε στη βουλή, προσπάθησε να φέρει το σπόρο της συναίνεσης».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Ευτυχές για την χώρα το ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει. Σε λίγο καιρό θα πέσει»